• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
krakalski - специалист
с такер във фугите ....
parketmilanov - специалист
темата много е нищена , лепенето както казва колегата насо е един от малкото варианти да не кажа единствения ,но е трябвало първо тема в форума след това монтиране на паркета по този начин ...а не първо монтаж после питане ....консултациите на фирмите и формациите за монтажи и продажби на паркет не са много скъпи , а понякога и безплатни ....
успех за слънчева и доходна седмица
Б.Миланов
nasco2 - специалист
krakalski написа:
с такер във фугите ....

По голяма глупост не бях чувал :?
krakalski - специалист
Не давам ъкъл ако не съм го правил.
parketmilanov - специалист
това с такер в фугите се нарича коване на паркет , измислено е преди има няма 100-150 години , не че е лошо но след година 2 пак се раскърцва .най доброто решение е лепило , колкото по скъпо толкова по-добре .;)
krakalski - специалист
Точно за това иде реч. Действително е временно решение, но е функция и на дължината на иглите(вече има по 50мм,ако не се лъжа). Без пари е, но най-важното е че не разваляш паркета, т.е. няма опасност да не ти стигне след пренареждането(ако се отчупят паркетини при развалянето) и да се налага да излизаш на палатка. Никъде не съм твърдял че има нещо по-добро от лепене+винтоване.
Последна промяна от krakalski на нед ное 28, 2010 8:50 am, променено общо 2 пъти.
Chefo77 - майстор
Никаква функция няма от дължината на иглите, важна е активната им част. Т.е. ако имаш да съединиш 15 мм "месо", и 2 метра игли да вкараш, само 15 от тях ще са активните.
Има обаче един обратен ефект - ако по-дългата игла се изкриви при влизането (да приемем варианта ако не е стоманизирана), става грозно.
Ако пък е стоманизирана, колкото по-дълга е, толкова по-лесно се чупи при набиване. 25 е крайно достатъчно. Обаче има и друго ... когато паркета се движи, чупи стоманизираната игла и ефекта е нулев.
И ако са стоманизирани, в никакъв случай не е без пари - освен ако 2 стотинки на брой не са пари...
Не съм го правил, просто разсъждавам :)
krakalski - специалист
При мен се държи добре вече 3г. Но при първа възможност пререждам на лепило/винт. При мен паркетините са 12см/50~150см (по-скоро дюшеме), освен това се прави само по пътеките (под дивана например не е необходимо, там се прави проба), така че разхода на игли беше незначителен.
  • 1
  • 2

Тема "Скърцащ паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: