• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nihonjin - специалист
samisam написа:
nihonjin написа:
samisam написа:
Здравейте
Предстои ми ремонт на дограма. Намислил съм да изчистя стария маджун и да го заемня със силикон. На места обаче е здрав и не се предава. Някои има ли опит с химикали или нагряване или кой знае с какво..
Благодаря
Сам
Правил съм го това; от 25 стъкла счупих 8. Дано ти да си по късметлия, или маджуна ти да не е здрав като моя. Иначе начина е с длето и малко чукче. После аз ползвах така наречения акрилен уплътнител, дето се боядисва и съм много доволен. Под стъклата сложи санитарен силикон поне на долната хоризонтална част на рамката, понеже там от конденза се просмуква вода и рамката гние. И по цялата обиколка да сложиш няма да сбъркаш - аз така съм си залепил стъклопакет вместо единични стъкла на вътрешните рамки.

Успех в начинанието!
Здравей,
Това последното не го разбрах. Направил си нещо като стъклопакет или самия стъклопакет си залепил?
Не, не съм го правил сам, поръчах си го във фирма. После го сложих вместо предишното единично стъкло. Стърчи извън рамката около 1 см, но това не се вижда при затворен прозорец.
pavkatay - майстор
nihonjin написа:
samisam написа:
nihonjin написа:
Правил съм го това; от 25 стъкла счупих 8. Дано ти да си по късметлия, или маджуна ти да не е здрав като моя. Иначе начина е с длето и малко чукче. После аз ползвах така наречения акрилен уплътнител, дето се боядисва и съм много доволен. Под стъклата сложи санитарен силикон поне на долната хоризонтална част на рамката, понеже там от конденза се просмуква вода и рамката гние. И по цялата обиколка да сложиш няма да сбъркаш - аз така съм си залепил стъклопакет вместо единични стъкла на вътрешните рамки.

Успех в начинанието!
Здравей,
Това последното не го разбрах. Направил си нещо като стъклопакет или самия стъклопакет си залепил?
Не, не съм го правил сам, поръчах си го във фирма. После го сложих вместо предишното единично стъкло. Стърчи извън рамката около 1 см, но това не се вижда при затворен прозорец.
:!: този прозорец не е предвиден да носи такава тежест. риска да се разруши и да нарани някой е реален
nihonjin - специалист
pavkatay написа:
nihonjin написа:
samisam написа:
[
:!: този прозорец не е предвиден да носи такава тежест. риска да се разруши и да нарани някой е реален
Няма риск колега. Прозорците ми са така вече две години и дори не са провиснали. Става дума за крила 130см/65см. Като залепиш стъклопакета към рамката със силикон, вече се получава така, че стъклопакета носи рамката, а не обратното, понеже е по-корав. А пантите могат да издържат поне още три стъклопакета.

Има риск ако сложиш стъклопакет на рамка 130см/130см (широка). Тогава може най-неочаквано да се пръсне самия стъклопакет със опасни последствия.
Строителен инженер съм и може да ми имаш доверие за тези неща.
MASTER - специалист
Стефан написа:
samisam написа:
После силикон предполагам, защото маджуна е демоде.
Съвет за силикон евентуално?
Имай едно нещо в предвид - силикона създава напрежение при втвърдяване. При мен някои от стъклата се напукаха преди доста години.
Верно че на Гергьовден е писано това :lol: :lol: :lol:

Ама е толкова абсурдно , че се смея стана десет минути :-D :-D :-D

Бях чувал, че кривия космос пречел на правилния полет на ракетите, ама това го надмина :lol: :lol: :lol:

П.С. Ясно ми е от какво най вероятно са се напукали стъклата в случая, ама при тоя извод който е направил Стефан, ще замълча.
ArturDent - Почти Безобиден
pavkatay написа:
nihonjin написа:
samisam написа:
Здравей,
Гледам, този написа, онзи написа (цитат, в цитат, в цитат...) и не издържах и аз да цитирам, ей така за спорта.

П.П. Навремето бях пуснал една тема за тия цитирания, ама я изтриха....
  • 1
  • 2

Тема "Как да отстраня стария маджун?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: