samisam написа:Не, не съм го правил сам, поръчах си го във фирма. После го сложих вместо предишното единично стъкло. Стърчи извън рамката около 1 см, но това не се вижда при затворен прозорец.nihonjin написа:Здравей,samisam написа:ЗдравейтеПравил съм го това; от 25 стъкла счупих 8. Дано ти да си по късметлия, или маджуна ти да не е здрав като моя. Иначе начина е с длето и малко чукче. После аз ползвах така наречения акрилен уплътнител, дето се боядисва и съм много доволен. Под стъклата сложи санитарен силикон поне на долната хоризонтална част на рамката, понеже там от конденза се просмуква вода и рамката гние. И по цялата обиколка да сложиш няма да сбъркаш - аз така съм си залепил стъклопакет вместо единични стъкла на вътрешните рамки.
Предстои ми ремонт на дограма. Намислил съм да изчистя стария маджун и да го заемня със силикон. На места обаче е здрав и не се предава. Някои има ли опит с химикали или нагряване или кой знае с какво..
Благодаря
Сам
Успех в начинанието!
Това последното не го разбрах. Направил си нещо като стъклопакет или самия стъклопакет си залепил?
nihonjin написа:samisam написа:Не, не съм го правил сам, поръчах си го във фирма. После го сложих вместо предишното единично стъкло. Стърчи извън рамката около 1 см, но това не се вижда при затворен прозорец.nihonjin написа: Правил съм го това; от 25 стъкла счупих 8. Дано ти да си по късметлия, или маджуна ти да не е здрав като моя. Иначе начина е с длето и малко чукче. После аз ползвах така наречения акрилен уплътнител, дето се боядисва и съм много доволен. Под стъклата сложи санитарен силикон поне на долната хоризонтална част на рамката, понеже там от конденза се просмуква вода и рамката гние. И по цялата обиколка да сложиш няма да сбъркаш - аз така съм си залепил стъклопакет вместо единични стъкла на вътрешните рамки.Здравей,
Успех в начинанието!
Това последното не го разбрах. Направил си нещо като стъклопакет или самия стъклопакет си залепил?