Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mladkal - майстор
Контактите може да видите тук

Качих ги, за да не се гърби колегата да ги праща на всеки
ArturDent - Почти Безобиден
Айде малко помощ и от мен
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
EDI - майстор
Това е най-абсурдното нещо, което съм виждал да се нарича контакт.Каква повишена консумация с тази тънка шина :lol:
sasooooooooo - "специалист"
Е, нали все пак е за земята.
PCL82 - майстор
И на мен ми изглежда много съмнително. Основата излглежда да е от калпава пластмаса, която не издържа на високи температури. Клемите са с винтове М4 и ми се струват подходящи до 2,5мм2.

За какъв ток е предвиден?
pavkatay - майстор
Не съм на 'ТИ' с електриката,но това като замисъл е много добро, а като изпълнение -'гола вОда'. Онези стари щепсели с три 'крачета' -соц. изпълнение са доста грозни, но май по-надеждни
MamaMy - майстор
По-добре си купете английски контакти с трите плоски пера. Много са здрави и носят на много бой.
:lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Аз не бих сложил такъв контакт/цепсел на печка!
Особенно това с това "триполюсно" мостче.
От всички контакти, които съм виждал, усилени или не, тези са едни от най-калпавите, според моето мнение.
ugeen - напреднал
Мисля че на упътването им пишеше 32А,което е за около 7KW тяга,но и аз не съм убеден в това.Мисля че вградената фурна ще я издържи.За керамичния плот ще има още един .Тази пластинка е за зануляване.Ще пробвам.Преди имах един двоен контакт там и беше ми писнало да го сменям и него и щепсела през два месеца.Все нагаряше постоянно,а печката беше Раховец.
mirk - майстор
Крали крали и недокрали :lol: Ужас не ми се говори за това чудо на българската промишленост.

Ето това е промишлен тип контакт. Стандартни са за цяла Европа.

http://revma.911.bg/a2/offers.asp?grid=33199&m=37

Има ги и до токове над 100А правят ги доста фирми включително и в България.

Тема "Закрепване на кутии за контакти и ключове в мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: