Сега говорих със специалиста с който обсъждахме проблема по-рано.Има нещо на което наистина не бях обърнал внимание.Едната стена на къщата е с разположение запад-югозапад, по тъпото е че там няма и два сантиметра стряха дори и улук, самата мазилка е бяла драскана, но има надлъжни черни следи подобни на тия на мухлясъл хляб, точно тази стена е на калкан в съседния двор, ако вали сняг или дъжд точно от тази страна и започне да навява се задържа вода и тя се набива надолу към основите, и стигнахме до умозаключението, че няма влага под самата къща а от стената пълзи и влиза до част от долната стая, ако имаше отдолу влага си мисля, че наистина целия под щеше да е на бисквити дюшемето, а в случая е само около 1/3 , другото е, че от другата страна стената която има сериозна пукнатина с междина от около 1 сантиметър, самите капчуци на улуците са близо до къщата и като има вода тя пада на около 40 сантиметра от стената и има вероятност да се попива точно там и където е най слаба конструкцията да поддаде.След като направя вътрешната изолация, май ще търся майстор да ми направи стряха на въпросната стена, с около 2-3 реда керемиди.
Artur Dent и тук си прав но ако искам да направя външанат хидроизолация правилно и като хората ще са ми нужни серизни финанси с които за момента не разполагам и затова предпочетох за момента по-евтиния вариант да я опаковам отвътре.А не мога д ая оставя така, тъй като съм разкъртил около 1/3 площ от пода и вътре няма как да се влезе и да се живее нормално, а зимата си ходя още по-често.Просто е приказно!Иначе си прав и знам че е така но за момента нямам друг избор.
Artur Dent и тук си прав но ако искам да направя външанат хидроизолация правилно и като хората ще са ми нужни серизни финанси с които за момента не разполагам и затова предпочетох за момента по-евтиния вариант да я опаковам отвътре.А не мога д ая оставя така, тъй като съм разкъртил около 1/3 площ от пода и вътре няма как да се влезе и да се живее нормално, а зимата си ходя още по-често.Просто е приказно!Иначе си прав и знам че е така но за момента нямам друг избор.