• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
silllveto - Майсторица
Значи, тва ми вади очите от дни и благодарение на никотиновия глад, ш`сЪ изкажа, понеже рече нещо за нас простите.
Имаш право да искаш компетентно мнение, дори тук, в аматьорския форум, но ако искаш професионален съвет - викни си майстор и му плати.
Но! Вземи си оправи заглавието - първо тонът ти е груб и второ, започни с главна буква.
Относно мозайката, относно здравина и практичност, мисля, че алтернатива няма
piron45 - майстор
Има Силве , има. За съжаление не съм се интересувал точно какво представлява. Преди време работех в БК Горна Баня и там на едно от халетата поставиха някаква настилка подобна на бетон, но естествено не точно. Нивелирането и уплътняването го правиха с някаква машина от фирмата която го правеше. Стана идеално равно и гладко като шлайфана мозайка, само че много по здраво. Не задържа и не просмуква масла и подобни от машините, мие се много лесно. 10г докато бях там не се промени с нищо, докато по останалите помещения имаше мозайка която не издържаше на натоварването от минаващите тежки колички и електрокари и се разрушаваше. Така че се налагаше поне веднъж годишно да се правят ремонти по настилката от мозайка.
Армагедон - специалист
Колежке, никъде не съм използвал думата прост или нейните синоними, ако ти или някой друг има комплекс относно умственото си ниво - сори :cry: . Благодаря на Явор и Pol
:o
ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСЕКИ ЛИЧНО ЗАСЕГНАТ !!!!
silllveto - Майсторица
piron45, ако не се лъжа, това е точно бетона, за който говори автора на темата в първия си пост.
CASA - специалист
А какво и е на мозайката?Не може ли да си я оставите?Ако е добре направена защо ви е други покритие?
mladkal - майстор
За жалост човека с бетоните си тръгна преди около 3 часа и не мога да дам компетентно мнение (изчерпателно) Винаги ми е било интересно и от него зная, че има такива настилки, които са на базата (най-общо казано) "шлайфан бетон". В зависимост от нужните експлоатационни качества на настилката се правят с различни видове (марки) бетон. Съогледно пак изискуемите качества на настилката се прибавят различни по вид и брой пластификатори, подобрители и т.н. В случай на нужда се полага и запечатващ слой. Преди месец време завършиха бензиностанция, където зареждат и 40 тонни камиони, а масла и горива се разливат на общо основание. Здраво е и се поддържа лесно. Утре го викам на по-бира и тия дни ще дам по-изчерпателно инфо.
  • 1
  • 2

Тема "да се изказват хора с опит - останалите да си водят записки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: