Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ribnikolaevi - майстор
Зависи дали е въздуховод или комин. Доста от съвременните комини си имат "сифонна" част, която предотвратява връщането на пушек и миризми. Ако е въздуховод, миризмата е сигурна.
Сифонната част е паралелна тръба на основната, която е с височина един етаж.
Например в панелките или в новото строителство, където са спазили нормите, това решение е факт.
valmet - специалист
Благодаря колеги!Ставаше въпрос за действащ комин,не за въздуховод.Сградата е старо строителство,но каквото и да е,не ми се рискува и да се получи някакъв проблем,за това избивам отвор с ПВЦ тръба на външната стена и готово.Е,плановете не бяха такива,но това е малък проблем.
Армагедон - специалист
Моят отвор стана перфектен :o с какво да запълня (уплътня) разстоянието между тухлата и тръбата ??
trolazol - специалист
Полиоретанова пяна. Не слагай многп да не се раздуе и да ти смачка гофрето.
sasooooooooo - "специалист"
Имаш ли достъп отвън за да сложиш външна клапа? Мойта дупка я пробиха отвън и отвътре и ми струваше 60лв., алпинист я прави.
Армагедон - специалист
trolazol И аз първо мислих с пяна, ама ме е страх да не премачка тръбата :? sasooooooooo клапа сложих, макар че ми се вижда малко безмислено :o
trolazol - специалист
Ако пръскаш умерено пяна не трябва да има проблем. Има пяна с нищожно разширение която ще уплътни добре. Можеш да се застраховаш като натъпкаш нещо в гофрето при запенването - например парцали или вестници който да не позволят да се деформира тръбата от пяната.
Успех!
smlxl - специалист
А замисляли ли сте се, че нямате право да ги правите тези дупки, защото пречите с миризмите си на другите над вас. За тази цел си има комини. Самите вие не спазвате такива елементарни правила и закони, ама после държавата е виновна за всичко, ББ, жан виденов и така. Ей от тези елементарни беззакония дето ги правите тръгват всички проблеми в тази държава. И да ви го повторя, ако не сте разбрали поста - миризмите ви пречат на другите!!! Не се чудете после ако ви одерат колата примерно.
sasooooooooo - "специалист"
Почти никой вече не залага комини. Навсякъде слагат ПВЦ тръба за отдушник. Аз се "Родих" след като изкарах директно навън аспирацията. Иначе всяка вечер дишах цигареният дим на мойте Мили съседи два етажа над мен! Знаеш ли какво е вкъщи да ти мирише на кръчма денонощно!!!! Не ти го пожелавам.
smlxl - специалист
И как точно ще накараш нещо два етажа над теб да влезне в къщата ти? Особено цигарен дим, дето по правило е топъл въздух?!? По мой спомени от училище той се издига на горе. Поне в софийските кафенета като влезна цигарения дим се стеле по тавана (то нали затова вентилационните тръби са там). При вас в Бургас може и други физични закони да имате, не знам. И кой ти каза, че вече не се строят комини... Не знам, но нещо много объркан ти е поста. Звучи ми като оправдание да имаш повод да си отвориш стената. С какво се различаваш така от съседите си кръчмари. С твоето действие сега и теб някой те псува така, както ти тях. Има си измислен начин да се изведат миризмите от блока. Не знам защо се пишете всички големи разбирачи, а всъщност се превръщате с вашето псевдо ноу-хау в елементарни тарикатчета. Повярвай, тук в София ако ми избиеш дупка под мен и ми смърдиш ще те спукам от съдене и ще те осъдя. После ще съжалиш, че не си си взел най-хубавия абсорбатор и не си го мушнал в PVC-то. Ядосвам се на това как хем сами не спазвате законите, хем се оплаквате после, че всички други са ви виновни. Помисли малко над това, което ти казвам. Чел съм доста от постовете ти, особено електричарските. Изглеждаш интелигентен човек, затова се учудих на това, че и ти си седнал да биеш дупки У стената, а не си намерил друго решение на нещата.

Тема "отвор за аспиратор ....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: