kokolini написа:torbalan написа:дървенаТова е истината
Дървена!
Статии на този сайт ! Пенчо, бе чети:
Дограмата - трудният избор I част
Дограмата - трудният избор II част
kokolini написа:torbalan написа:дървенаТова е истината
toni_g79 написа:Аз съм за алуминиева с термомост(практически вечна),пластмасата е добра но старее(и дава голяма разширение на различните температури),дървото също е много хубаво но му трябва подръжка с времето,раздуване, слънце боя се бели.Най-хубавите са дървени с алуминиев или пвц обков от външната страна,така че практически слънцето не влияе толкова на дървото,ама ще почакаме за такива тукКолега, toni_g79, ти би ли споделил с каква догрма си в къщи. Защото, ако си с "практически вечната" алуминиева би трябвало да си живял поне век за да го установиш на практика. А ако си с пластмасова, която дава разширения вероятно си ги мерил. И какво от това, че има разширения? Всички познати материали ги имат..Всичко зависи от това колко пари си готов да дадеш и колко време искаш да те изкара!!!!
toni_g79 написа:За вечния алуминии .... за повече от 30 години ....Сега ти ми покажи пвц на 30 години ....А за дявола и евангелието чувал ли си ? ПВЦ е малко по-нова технология.
ArturDent написа:Е как да не знаят,че има дървена,тук вече се изказааа....ми нали точно тези дървените идват да ги изкъртят и да сложат другите.Нали точно дървената се сменя защото се е изметнала,обелила изгнила и т.н,или то твоето дърво е по-така и ще кара повече от старото,Я му направи снимки от близък план външно ако може на южната страна да го видим тоя вечен лак ;)Ако си прочел какво съм написал трябва да си рабрал коя е най хубавата според менtoni_g79 написа:За вечния алуминии .... за повече от 30 години ....Сега ти ми покажи пвц на 30 години ....А за дявола и евангелието чувал ли си ? ПВЦ е малко по-нова технология.
П.П. Искаш ли да ти покажа дървена дограма на 100 години - ти ще ми покажеш ли алуминиева ;)
velsi, ами казваме дървена, защото повечето хора не казват алуминии или ПВЦ, просто защото не знаят че има и трети отговор. Моята нито се е подула, нито лака е паднал , абе не е мръднала от 2001 година насам. И има едно нещо, което другите не дават - уют!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: