• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
lov - майстор
Само оксалова киселина. С нея даже се чистят и петна от ръжда по дрежи само че доста разредена. Единствената киселина на която съединенията със желязото са водоразтворими.Има обаче свойството да прави мек повърхностния слой на мрамора. За това се ползва и при почистването на такива подове.
vasilevn - специалист
От къде може да се купи тази оксалова киселина и тя ли се продава в железариите. Концентрирана ли се продава и ако да трябва ли да се разрежда
mirk - майстор
Фосфорна или ортофосфорна киселина.

http://en.wikipedia.org/wiki/Phosphoric_acid
lov - майстор
vasilevn написа:
От къде може да се купи тази оксалова киселина и тя ли се продава в железариите. Концентрирана ли се продава и ако да трябва ли да се разрежда
:lol: Да концентрирана е. Бяло кристалообразно твърдо вещество. Разрежда се с вода до необходимата концентрация. Единия ваиант е да търси в магазините за химически материали другия е да просиш от някоя фирма дето се занимават с почистване на подове.
Това с концентрацията ще трябва сам да го изровиш. Имах двама работника които се занимаваха само с подове но не съм им се бъркал къде какво и как почистват.Не беше основна дейност на фирмата.Така че знам само информативно какви материали и за какво ползват. Точната технология не ми е известна но оправиха една такава мозайка на един приятел със съшия дефект.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ръжда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: