Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
forski - специалист
С гредоред е къщата колега,с щпилки през стената не става че от другата страна е спалнята и жената ше ме убие :lol:
Ако правилно съм разбрал няма проблем да се захване гредата за стената с анкери за бетон,в ниската част конструкцията ще е подпряна на 4-ри колони в/у които лежи напречна греда (както си му е реда).

Гредата която ще се захваща за стената ще легне на поне 10 "Г" образни планки които ще бъдат хванати с дюбели в стената и с видии за гредата.А самата греда ще бъде хваната за стената с анкери поне на 6 места,на всеки метър ще има захващане.

Какво ще кажете за тази идея?
bencho_rb - специалист
Answers: 1
анкерите са използват само в бетон ,не че няма да хванат .използваи ето такива /http://stores.ebay.co.uk/a3fixings/Coac ... b=6922523/ те са точно за тухли като в твоя случаи,за тебе минимум М10 през 60 см
forski - специалист
Koлега линка който си дал не е активен :)

Някой може ли да ми каже кои дюбели като вид са най подходящи за тухла единичка?
bencho_rb - специалист
Answers: 1
копираи го в google без скобите отпред и отзад или напиши coach screws m10 и ще излезе
lecki - специалист
Слагаи шпилки като разкъртиш малко от другата
страна за да скриеш гаиките и шаибите,по-здраво от това няма. :)
kam34 - специалист
forski написа:
Koлега линка който си дал не е активен :)

Някой може ли да ми каже кои дюбели като вид са най подходящи за тухла единичка?
В зависимост от дебелината на гредата която мислиш да захванеш си харесай накой.
Например тези http://www.vidira.dir.bg/site/komplekti ... ./vko.html
По дълъг вариант http://www.vidira.dir.bg/site/dubeli_pl ... ./vdz.html
Или от тези най яките 14 x 200 http://www.extraplast.net/#!__din-f14

Може и фишер или вюрт, ще ти предложат "по качествени" и на по висока цена.

Ако стената ти е измазана където ще е гредата, махни мазилката и дупчи в центъра на тухлата. Мисля че през 50см дюбели ф12 или 14 ще са напълно достатъчни.

Вариант е и химически анкер и шпилки 12мм например ще стане бетон. http://www.moment.bg/index.php/moment-cf-900/
pavkatay - майстор
EDI написа:
Аз ги хванах с анкери и планки, както си решил ти.Навеса ми е със същата големина и ме издържа без никакъв проблем.
Това ми звучи несериозно,Еди. Не съм те виждал на снимки ,но не ми се вярва да си повече от 100 кила.
Такъв един навес трябва да се предвиди да издържа снегово натоварване от 200 кг/м2 за севлиевските ширини,което прави над 3 тона само сняг. Отделно собственото му тегло.Ако човек си затвори очите дори за половината от разчетното натоварване на конструкцията пак ми се струва,че теглото на един човек не е определящо за здравината.
Ако някой не вижда смисъл в застраховането за снегово натоварване,то аз съм виждал деформирани и срутени конструкции от дълбок сняг. Единственото успокоение е ,че това се случва през 7-8 -10 години......Божа работа...
А по отношение на здравината мисля,че нама проблем. Дървената конструкция издържа много. Схемата на питащия натоварва крепежите,които са в стената предимно на срязване,което при добро изпълнение не би предизвикало проблем,но подпорите в ниската част,както препоръчва,колегата Шулдайнър няма да предизвикат ничие главоболие :|
EDI - майстор
Толкова съм, към 100-те :lol: За сега само моето тегло е критерий, ако зимата има сняг, тогава той ще е критерий, но проблем няма да има никакъв, сигурен съм.При нас снега не е повече от 20 см, рядко 30.
pavkatay - майстор
Ами аз съм ти отчел местожителството,де ,затова подчертах,че в Севлиево проблема е друг :-D

пп Преди доста години отидох на работа като офицер в Балчик. Там ми казват-тук сняг не вали.... За Коледа се измъквам с последната маршрутка и след това затварят пътя заради снеговалеж и навявания.
След новогодишните празници се прибирам с едно прасе в сака и казвам на жената: 'ти стопли месо да ядем ,а аз отивам за бира'....Влизам в магазина и там - една кака и няколко пакетчета с подправки-само това е останало след 10-дневната блокада.
Най-голямата изненада беше на следващия ден-отиваме на работа и самолети няма-затрупани са укритията под 8-метрови преспи :shock: .След първоначалната еуфория и няколко пързаляния с найлон от върха на укритието се разбра,че утре ще се правят полети и снегорините ще чистят пистата, а ние да се захващаме с укритията и с подготовката на самолетите...
Та ,питам ги местните и по-старите кадри -'ако на това му викате сняг да не вали-какво ли ще е ,ако вали' :?
Същата картинка беше и следващата година. Абе, божа работа....
boltik - специалист
Здравейте.Изчаквах да видя някой дали работи като мен.Аз така практикувам.Колегата написа,,в ниската част конструкцията ще е подпряна на 4-ри колони ,,Срещу всяка колона изсичам дупка в стената,но не до края с размери да речем 30х30 или 40х30 и нахвърлям вар с много цимент.Почети едно към едно,като подравнявам с конеца и оставям да изъхне.По-нататък е ясно.

Тема "Захващане на дървена греда в стена -навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: