• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Travel_Mate - специалист
Що не я лепна с теракол? Каналите под дъската са трапец, тъй че теракола има къде да задържи. Реално погледнато тия дъски са предназначени за поставяне точно след дограмата, но на нашите дограмаджии им е по лесно да бият рапидките отдолу към дограмата и готово.
Слагал съм точно така дъска с теракол и няма грижи.
comunikator - специалист
Тия первази никога не са били предназначени за поставяне пред дограмата,а под нея има си специален монтажен профил който шраква на дограмата и от вътрешната страна се слага пвц перваза на него а от външната алуминиевия перваз.
ijs - специалист
При мен не става така, както обяснихте по-горе за первазите под ПВС-прозорците.... Най-доброто решение е поставяне на бял мрамор или гранит! Много е красиво! Вижте снимката!

Прикачен файл

мрамор.jpg
МНОГО Е КРАСИВО!
мрамор.jpg (21.75 KиБ) Видяна 10206 пъти
VLADO66 - майстор
Аз съм слaгaл врaчaнски вaровик с полукръглa фaскa прeди обръщaнeто нa прозорцитe- също e крaсиво зaрaди топлия и мeк цвят нa кaмъкa.
ijs - специалист
Никога не залепвайте PVC перваз за прозорец към мазилката!
Само обработен и шлайфен камък лесно се залепва.... може красиви плочки или изрязани декоративни теракоти...

Един мой съсед преди години е изхвърил на боклука... нарязани PVC первази за прозорци и ми казал, че не стават за залепване към мазилката...
geniya - специалист
Прикачен файл:
07012012400.jpg
Каквото и да умувате вече залепих едната с Момент Fix PL60.Супер стана.Отдолу е абсолютно гладка без никакви канали.Мазилката е гладка и с момента заспа.Все пак имам още 4-ри за лепене, така че чакам още съвети.

Прикачен файл

07012012396.jpg
svetliopi44 - Чирак...
ijs написа:
Никога не залепвайте PVC перваз за прозорец към мазилката!
Само обработен и шлайфен камък лесно се залепва.... може красиви плочки или изрязани декоративни теракоти...

Един мой съсед преди години е изхвърил на боклука... нарязани PVC первази за прозорци и ми казал, че не стават за залепване към мазилката...

Аааааа не се исказвай толкова категорично.
Съседа ти незнам с какво е лепил, но явно не е уцелил лепилото... :-D
Spokoiniq - майстор
Пяна за лепене на изолация, става бетон, само след първоначалното раздуване трябва да я понатиснеш, за 10 мин е ОК, на Инста има и ръчна по десетина лева в Конструмат и Соларис.
geniya - специалист
Да напиша че става много добре и с лепило TYTAN CLASSIC FIX на цена 6лв. и абсолютно прозрачен на цвят.Залепи перфектно дъските и стегнаха за около 40-50мин. до положение да не се мръдват изобщо.Но все пак пълна твърдост постига за 48ч.Това е за залепване върху израванителната замазка с лепипо Церазит СМ-11 пред прозорците.Това е.
  • 1
  • 2

Тема "Как да залепя PVC перваз за прозорец към мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: