Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nikolson - майстор
mitko414 написа:
Сигурно ще предизвикам неистов смях, ама има две маламашки от "световно известната" марка TopMaster.
Нито са ръждясали, нито са се огънали.
И са ползвани, не е като да не са.
За мен са като цена и качество са добри.
Що да предизвикаш смях.Това означава,че бачкат яко и не им остава време да ръждясат.Нали помните:"Един ръждясал търнокоп..."
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 55&Level=1
marian1 - майстор
На марки не робувам, а на качествена изработка и на това което ми трябва - ако ще да пише "куче" стига да ми върши работа - МОЕ Е! :lol:

Ако до 2 дни ( понеже съм зает) не излезе друго отивам при магазина на мастера - видях го на картата - точно на другият край на града ми се пада :?
nikolson - майстор
Само да ти кажа,че има и такива цени:
http://aird-tools.co.uk/shop/marshaltow ... -2425.html
На никой не му стигат парите.Само че на някои за хляб,на други за самолет... :partyman:
VLADO66 - майстор
nikolson написа:
Само да ти кажа,че има и такива цени:
http://aird-tools.co.uk/shop/marshaltow ... -2425.html
На никой не му стигат парите.Само че на някои за хляб,на други за самолет... :partyman:
Да ама качеството е такова че ако се наточи подходящо може да се бръснеш с нея.
ivanovrg - специалист
колегата ми работи от 10 години само шпакловка с една от онази на първите снимки- българската за 10 лв
така се е заточила че преди 2 дена се порязах на нея
той си я гледа като писано яйце
пробвах да работя с нея и наистина добре работи
май всичко е от излъскването и
fox_vt - майстор
Имам и двата модела от снимката но определено втората със името ПИК :? ми допада повече на ръката.Но аз съм абсолютен новак във шпакловането и може това да е причината че със втората съм си подобрил малко знанията.Иначе и двете не са ръждясали досега а се ползват 1-2 пъти на 2-3 години :rolleyes:
petkov_75 - специалист
Айде и аз да се изкажа!Маламашките (така наречените ПИК),се произвеждат близо до София,в село Петърч и струват само 3,10 лв. (май беше без ддс!)!Стоковата разписка не я гледайте,щот там работя и ддс не ми взимат или поне така си мисля! :-D
Прикачен файл:
Изображение000.jpg
Да ме прощават модераторите,но ще пусна и линк към смотаният сайт на фирмата,защото за направи сам има доста полезни неща! :-D
http://www.amcmetal.bg/produkti.html
Ако искате инфо за това което си струва да се купи от там или не,пишете на лични! :-D :partyman:
marian1 - майстор
Аз пък за гипс и теракол си имам още от бай Тошовите - много твърда и много еластична - малко от работа е станала V -образна по ръбовете, но иначе е върхът за мен - проблема е че е ръждавейка :? и все повече нови материали взаимодействат с метала - а си пазя и една ( подарък ми е ) почти чисто нова - пак от този период - за смяна - на старата ..... :lol: ама май смяна няма да стане! Сега ако си намеря мекичка тънка и твърда - направо тези ще си ги оставя - ако някога си отворя музей :lol: - иначе маламашката ми ( работната) се е изострила на бръснач - и има десетки пръсти порязани - докато да извикам "Не Пипай реже" :-D
Илиян Илиев™ - майстор
Господа, за добрата шпакловка не е задължително инструмента де е иноксов. Всъщност аз с колкото иноксови съм работил все съм ги хвърлял. Ламарината им е много дебела.

Това на снимките е най-добрия инструмент за шпакловка. И това дето някой го спомена за рутината е на половина прав. Колкото и рутина да имаш със скапан инструмент не става, както и обратното - колкото и добър да ти е инструмента, като си лемав пак няма да стане.

Та малко за инструмента от снимката: Дължина 480, но има и от 500. Ширина 120. И най-важното за добрата шпакловка - дебелина 0,5. С 0,7 вече не става.

Снимал съм чисто нов инструмент още с найлона на него. Откакто има криза струва 20 евро, на места може и по-евтино да се намери.

На долните две снимки съм снимал и един 3 годишен леко занемарен, но все още правещ гладки като стъкло шпакловки. А го ползвам и за външни мазилки. По погрешка го платих 6 евро някога, а струваше към 10-12.

И това със заточването нещо ми се вижда странно. Да не би да шпакловате с лепило за плочки? Гипсовите и циментовите мазилки и шпакловки не са толкова абразивни за разлика от лепилото в което има кварцов пясък.
Прикачен файл:
01082012216.jpg
Прикачен файл:
01082012217.jpg
Прикачен файл:
01082012218.jpg
Прикачен файл:
01082012219.jpg
Прикачен файл:
01082012220.jpg

Тема "искам хубава иноксова маламашка - от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: