Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
докера - специалист
Човека Ви е писал , че е било тясно за маска - Вие го съветвате да я слага ....
На такива неудобни места се ползват подходящи очила Изображение. Най-малко може да се сложат оксиженистки очила от този тип Изображение
bigdragon - майстор
Първите очила са за наблюдаване на заваръчната вана отдалеко, защото не защитават кожата на лицето. Вторите са с филтър №5 и са за работа с оксижен. Не заварявайте с такива защото пак ще си осветите очите.

За работа на много тесни места моите заварчици ползват стар противогаз, като сменят стъклата със стъкла от филтър №11 или №12, защото на тези места се гледа от много близко заваръчната вана и кожата трябва да е защитена.
Най-добрият заварчик който е работил при мене дори си беше ушил качулка от бризент с такива стъкла, защото гумата се разпада много бързо от UV лъчите, а и тези места са на много горещо и не е комфортно да се работи с гумена качулка.

При Заварка с обмазан електрод се работи с филтри №9 и нагоре, при заваряване в защитна газова среда филтъра трябва да е с фактор №11 и нагоре...
agj - майстор
Изображение
Да такива очила може да се ползват но със стъкло-филтър подходящ за електродъгово заваряване т.е. №9 и повече ,но ако се ползват такива очила задължително под тях трябва да се сложи качулка за защита на лицето от изгаряне!Иначе има специални кожени маски за заваряване на тесни места .
докера - специалист
Оксиженистските съм ги дал като краен вариант за защита - при липса на друго..... :wink:
Ползвал съм такива , когато се налага припасване и прикапване на нещо , а съм сам . Естествено , че при продължително заваряване трябва да се покрие и лицето.
crez - майстор
nikolson написа:
:headbash: :datz: :datz: Не се ебавайте с тези неща.Очното възпаление от осветяването е "малкия дявол".Ултравиолетовото изгаряне на ретината води до ослепяване,което е необратимо. :datz:
+1 Не светлината от дъгата поврежда очите! Топлинната вълна ги изгаря. Аз винаги работя без мадка, ноо винаги с очила или бели прозрачни или в краен случай оксиженови. Само при много дълги и продължителни неотговорни заварки ползвам маска. За сметка на това ми изгаря кожата на лицето. Ех, то не може точна заварка без поражения :lol: Но, охраната на труда казва, задължително маска!
fox_vt - майстор
crez написа:
nikolson написа:
:headbash: :datz: :datz: Не се ебавайте с тези неща.Очното възпаление от осветяването е "малкия дявол".Ултравиолетовото изгаряне на ретината води до ослепяване,което е необратимо. :datz:
+1 Не светлината от дъгата поврежда очите! Топлинната вълна ги изгаря. Аз винаги работя без мадка, ноо винаги с очила или бели прозрачни или в краен случай оксиженови. Само при много дълги и продължителни неотговорни заварки ползвам маска. За сметка на това ми изгаря кожата на лицето. Ех, то не може точна заварка без поражения :lol: Но, охраната на труда казва, задължително маска!
Ти ме разби как така винаги без маска и само със бели и прозрачни очила #-o то едно светване в подходящия момент и после 5 мин не мой видиш електрода :wink:
crez - майстор
fox_vt написа:
crez написа:
nikolson написа:
Ти ме разби как така винаги без маска и само със бели и прозрачни очила #-o то едно светване в подходящия момент и после 5 мин не мой видиш електрода :wink:
Свиква се :lol: То е като в секса първия път боли :wink:
batence81 - специалист
никой не каза диоптър да е качвал от осветяване?
crez - майстор
batence81 написа:
никой не каза диоптър да е качвал от осветяване?
То, ако гледаш слънцето също можеш да качиш диоптъра :lol:

Тема "Осветяване на очи с електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: