• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
SEV - специалист
Приятел написа:
http://www.koledjikov.bg/%D0%B3%D1%80%D ... 201110.htm
:rock:
Чукча писател не читател.
SEV написа:
Решил съм да си купя мелачка за грозде,която да отделя чепките.Каква ще ми препоръчате,с какви сте работили,от кои сте доволни.Гледам има по 260 и 760 лева.,говоря за безмоторния вариант.Мерси в аванс.
kolev_k - специалист
SEV написа:
Привет,на вилата засятото лозе и асми тази година ще имат грозде пълноценно(пета година е от засаждането).Сортовете са Мерло,Каберне Совиньон,Мавруд,Димят и Перла общо около 6-7 ара.Асмите са ми основно са десертни сортове-Велика,Троя,Италия,някакви безсеменни за стафиди (червено и бяло) и др.Предната година напълних два кадуза по 500литра със смляно грозде.Количеството грозде което ще мели е най много тон и половина
И кво ся,хвалиш ли се?
SEV - специалист
Да,проблем?И гроздомелака си купих,пак да се дразниш,че се хваля.Баси хвалбата лози,грозда,машинки :-D

Прикачен файл

IMG_20160905_160129.jpg
IMG_20160905_160129.jpg (16.27 KиБ) Видяна 2960 пъти

Прикачен файл

IMG_20160905_160109.jpg
IMG_20160905_160109.jpg (20.04 KиБ) Видяна 2960 пъти
Hoвoceлckи - майстор
Сега следва да се похвалиш каква производителност докарваш (на час). Устройва ли те като за 1,5т грозде? Един познат си взе подобна като за тон, но после, въртя-сука и я направи на ток. Дали той идва мързелив или въртенето си е "само за мъже"?
SEV - специалист
Сина ми е 5 клас,един кадуз от 500 литра го смляхме за час,час и нещо.Не сме гонили норматив,повече време отнема да сменяш кофите от долу и сипването в кадуза-отколкото самото мелене.Върти се много леко,както казах моя слабушко щом се справя .....
В.Войков - помощник
:supz: Бащами му подарих такава и е много доволен преправи я като сложи отдоло моторче от грил и бачка безпроблемно
https://www.olx.bg/ad/grozdomelachka-s- ... 7669432a51
jinio - специалист
Здравейте! Реших да си купя гроздомелачка с помпа. Нямам кой знае колко за мелене, около два три тона на година, но не искам да се знимавам с прехварляния и с дигане и поради това съм се спрял на такава машина. Машината ще се ползва единствено и само за лични нужди. Спрял съм се на два модела ENO ITALIA AFNO15 и GRIFO. До дук ми казаха, че GRIFO е по лесна за почистване, иначе и двете машини били с еднакви части. Моля някои запознат да сподели мнение към коя машина да се насоча!
Благодаря Ви предварително!!!
  • 1
  • 2

Тема "Гроздомелачка,каква?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: