GEORGI5959 написа:... В буре за ракия не се поставя вино и обратно.Защо да е грешно. Срещал съм из Интернет, че се практикува. Първото зареждане се прави с бяло вино, а от второто нататък с ракия.
Из сайтовете на бъчварниците пък препоръчват бурето да е обгорено, но независимо дали е или не е, задължително да се закисне със студена вода и да след това да се изплакне с вряла вода.
Не съм пробвал буре за ракия, но скоро ще пробвам. Зимата ходих при един производител, но ми казаха, че правят само бъчви за вино. Те ставали и за ракия, но са по 225 литра. Аз вече ги режа асмите така, че дадат грозде за 20 литра ракия. Кога ще ги събирам толкова литри.
Тъкмо сме на темата препоръчайте някоя бъчварница, от която сте останали доволни. В другия форум препоръчват полски буренца. Не ми е проблем да си поръчам от там, все ще намеря някой говорещ полски, но ако има български със същото качество, предпочитам да е българско.
Поздрави