• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Chefo77 - майстор
Hoвoceлckи написа:
:shock: Верно? Ма некои фърчите в други светове :evil:
Какво имаш предвид с това "фърчиТЕ"?
MamaMy - майстор
Истината е, че у наше село даже циганите за под 25 лв рядко се навиват. И то не за 8 часа. Разглезиха ги разни трудови борси, помощи от няколко места и т.н. Скоро научих, че се организират курсове за преквалификация към бюрата по труда. Ми там си ходят уж да учат няколко месеца, ми и взимат по 15 лв на ден. При минимална пенсия 200 лв на месец даже и от долу, кой изкарва повече? Циганите ползват и по разни други програми помощи и да ви кажа съвсем не са малко. Е как да работят?
Автора на темата си прави сметка по собствените разбирания, Ами този човек и за 1 час и за десет часа пак трябва да дойде и да си иде. Трябва и да се изкъпе. Значи той има някакви разходи без значение свършената работа. Я по-добре jujo_si да вземеш един ден неплатена отпуска и да си пренесеш кашоните сам. Тъкмо ще икономисаш :mrgreen:
jujo_si - специалист
Помолих да ми препоръчате някой, споменах че ако реалността е друга ще се нагаждам тоест парите ще ги вдигна. Препоръчайте ми няколко такива и ще се договоря с все някой. Аз съм чорбаджията, чорбаджията не носи а плаща :-) Вие сте майстори всички, когато трябва да се носи нещо все си мисля че имате някой да викате за това и ви е под ръка. В нас идваха едни "майстори" (тотални некадърници) но имаха 2ма калфи които вършеха всичката много тежка работа. За съжаление тия ги изгоних и не искам и да чувам за тях повече. Иначе калфите бяха помаци много трудолюбиви и свестни момчета. Е такива някой не познава ли?
naB4o - специалист
И аз съм чорбаджия, и като си правих банята, с майстора като изкъртихме имах около 40-50 чувала с отпадък около 25 кила. Свалих си ги сам пред входа, и накрая си ги натоваеих пак сам на бус, който изхвърля отпадъците. Човекът, който дойде с буса, си каза, че той няма да товари, само идва и му товарят отпадъците. За 5 минути да помогне да натоварим, щеше да ми вземе още 10-15 лв отгоре... Така че стойността на 10-15 лв е разтеглива.

А за паркет, като бях студент преди около 9-10 години, за качване на материали за една стая 13-4 м² + 1 бойлер, с един колега получихме по 20 лв на калпак...
Успех с търсенето!
Pooh - майстор
jujo_si написа:
Аз съм чорбаджията, чорбаджията не носи а плаща
Чорбаджия можеш да се наречеш, ако имаш работна ръка, сега си голтак с 15 лева и 40 кашона за пренасяне ...
Аман от неорентирани "чорбаджии" ... Айде смъкни ги САМ за 2 часа, снимай процедурата (нали си чорбаджи - все имаш с какво да увековечиш подвига) и ако всичко е ОК - АЗ ще ти приведа 15 лева по избрана от теб сметка. Навит ли си Чорбаджи? :wink:
Ама 2 часа са си 2 часа - няма да се офлянкваш и да ми почиваш на всеки кашон - просрочиш ли времето - бирата е от теб! :-D
inspo - майстор
Пишман да стане човек, че е питал нещо тука. Веднага налазиха темата и я осраха за нула време да обясняват кое как се прави и колко струва. Някои хора се взеха за големи капацитети и си мислят, че без тяхното мнение не може. Тоя форум стана пълен ташак, питаш нещо и почват да те плюят точно като в поговорката за руския, американския и българския форум.
По темата. Някой може да не се хване и за 100 лева да свърши работата, а друг и за едно ядене би я свършил или за нещо в размяна. Хора всякакви. Питай примерно тук http://alegretrans.com/ един от първите резултати в гугъл. Така ще ти стане ясно накъде духа вятъра.
Чираче - майстор
Ще е интересно да се напише как се е разрешил случая? Колко е платил "чорбаджията" на хамали, или си е спестил разходите, като е пренесъл кашоните сам. За да се види колко от написалите мнение имат право.
jujo_si - специалист
Pooh написа:
jujo_si написа:
Аз съм чорбаджията, чорбаджията не носи а плаща
Чорбаджия можеш да се наречеш, ако имаш работна ръка, сега си голтак с 15 лева и 40 кашона за пренасяне ...
Аман от неорентирани "чорбаджии" ... Айде смъкни ги САМ за 2 часа, снимай процедурата (нали си чорбаджи - все имаш с какво да увековечиш подвига) и ако всичко е ОК - АЗ ще ти приведа 15 лева по избрана от теб сметка. Навит ли си Чорбаджи? :wink:
Ама 2 часа са си 2 часа - няма да се офлянкваш и да ми почиваш на всеки кашон - просрочиш ли времето - бирата е от теб! :-D
Ти се едно малко злобно човече, като гледам без да ме познаваш и без да ми отговаряш си ме наплюл яката.
plamen6703 - майстор
Chefo77 написа:
jujo_si написа:
Казах че това е работа за 2 часа. Кашоните са около 40-45 половината са с тегло 15кг другата половина са 25-30кг пълни са с стар паркет. Казах че за 2 часа работа си представям да платя 15лв. След като за хамал се плаща за 1 ден работа 30лв мисля че 15лв за 2 часа е добре.
КОЛКО СЕ ПЛАЩА ЗА ХАМАЛИН ЗА ДЕН???
Пич, ти срещал ли си се с други хора в близките 20 години, или живееш нейде в гората? За 30 лева хамалинът няма да ти работи повече от половин - максимум 1 час. Общият работник не е хамалин - разликата е от небето до земята!
А това, че мислиш, че някой ще ти носи 25-30 килограмови кашони, 4 етажа надолу, 40 на брой - и ще ти целува ръцете за 15 лева, е просто смешно.
Ташак си правите с труда на хората... :x :x :x
Понеже съм бил в същата ситуация с паркет използвам казаното да дам ориентир на колегата, който търси общ работник. Като купих апартамент на дъщерята паркета беше в ужасно състояние и трябваше да се монтира нов паркет. Не съм броил чувалите със старият паркет, но паркетчията ми направи невероятно добра оферта. За изхвърляне на чувалите със стар паркет от третият етаж без асансьор ми взе 80 лв. От мен отпадна това да мъкна чували с паркет и отпадна да мисля как и къде да изхвърля чувалите с паркета.
ulieliadi - специалист
А бре хора, ама Вие сериозно ли говорите....
Значи за да вземе нещо , което ще ползва ти си му платил =D>
Това е най-малкото дървен материал за огрев.

Към автора: Намери си някой познат който се грее зимата на твърдо гориво и готово :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24

Тема "Препоръчайте човек за работа тип общ работник за 2 часа в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: