Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз пък никога няма да си подобря мнението за бяла техника на Самсунг, след като майка ми и брат ми не са доволни от техните хладилници, а жената ме накара да изхвърлим пералната на 3 години, защото захабяваше дрехите, а не можаха да я оправят 2 сервизни фирми, след като 3 пъти я вземаха от къщи и я връщаха. Сега всичко у нас е Бош - перална, сушилна, миялна, фурна, котлони, абсорбатор, хладилник и няма оплакване от нищо. И термопомпата съм я взел Бош, но още съм я монтирал :cool:
нед юли 09, 2023 5:38 pmLazarGanev написа:
...И термопомпата съм я взел Бош, но още съм я монтирал :cool:
Имам едно свободно място......да не земе да мухляса де.

пп. Имам един познат- поддържах му колата. Италианката не млъкна да му опява, че преден ляв габарит е изгорял, въпреки, че светеше. Всички ламби смених с Бош и пак не млъкна, ама още си му светят, вече 15г. Кандиса след смяна на друг компонент.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед юли 09, 2023 5:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед юли 09, 2023 5:38 pmLazarGanev написа:
...И термопомпата съм я взел Бош, но още съм я монтирал :cool:
Имам едно свободно място......да не земе да мухляса де.
Няма да мухляса със сигурност, още не е влязла в ценовата листа - моделът е Compress 3400i AWS, една от първите бройки, влезли в Бг, плановете са да бъде работеща мостра в офиса, да се види, да се чуе... :cool: . Сега ползвам за охлаждане старата мостра Guang Teng, на една година, която се чуди кой път да хване :lol: , но за новия отоплителен сезон се надявам да е монтиран Боша
miroki - майстор
нед юли 09, 2023 5:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Моя няма нужда от подобни "настройки". Будят ме съвсем други сигнали.
За мен марката е добра.
:-D
MamaMy - майстор
Задачата според мен не е коректна. AEG и BOSCH сложени на едно ниво с LG и SAMSUNG е много некоректно. Нещо като сравнение на Мерцедес и Киа. Различни категории продукти са. Първите две са марки с традиции, опит и постоянни нововъведения и са класове над вторите две. Би трябвало да ги сравнявате с Miele, Siemens, Neff, Electrolux и подобни. Вторите да се сравняват с Hotpoint Ariston, INDESIT, Beko, Candy, Zanussi, Gorenje, Daewoo, Whirlpool
.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон юли 10, 2023 7:35 am, променено общо 1 път.
Хахааааа, това е за друг раздел, мамка му!
silent - майстор
нед юли 09, 2023 8:15 pmMamaMy написа:
Задачата според мен не е коректна. AEG и BOSCH сложени на едно ниво с LG и SAMSUNG е много некоректно. Нещо като сравнение на Мерцедес и Киа. Различни категории продукти са. Първите две са марки с традиции, опит и постоянни нововъведения и са класове над вторите две. Би трябвало да ги сравнявате с Miele, Siemens, Neff, Electrolux и подобни. Вторите да се сравняват с Hotpoint Ariston, INDESIT, Beko, Candy, Zanussi, Gorenje, Daewoo, Whirlpool
Аха ама важи за едно време. Бош отдавна е ширпотреба за АЕГ не знам но силно се съмнявам да е онзи АЕГ който е в мокрото ми от 82ра купуван от кореком и 40г продължава да работи с дребни ремонтчета....ремък-5лв....помпа за мръсна вода-20лв....клемиччка на нагревателя за стотинки...всеки споделя собствен опит ма различен и за различно време...е да кажа за една пералня Самсунг на 20г...дето си работи и за една прахосмуача Бош дето след година батерията не държи....А класиката всичко на тази или онази марка е супер и най доброто няма коментирам нека са блажени вярващите...
nelina_london - специалист
И аз немога да повярвам ,че всеки вид техника на една компания трябва да се слави с единно качество .Нито съм техник ,нито имам познанията ,но преди да купя който и да е уред търся поне месец спецификациите на конкретни модели -процесори,матрици,компресори и т.н. Така ,пералня,сушилня,съдомиялна са ми Миеле ,а другите уреди ,според силата на самия производител в областта ,не защото немога да си позволя отново Миеле .
Лично правих тест -домашно краве мляко от една партида , сварено и поставено в 3 ноуфрост хладилника , на една и съща температура (Бош,АЕГ и Самсунг) на вратата на хладилника .Всички в приблизително еднакъв ценови клас .Еми ,в Самсунга изкара 1,5 дни повече преди да се развали .В АЕГто най-малко . Незнам колко ще изкара уреда като дълговечност ,не е купуван от БГ , но едни същи продукти се задържат по-дълго свежи и отделните зони си действат адекватно .
Апропо ,всеки производител има уреди нисък и висок глас ,та общите сравнения не са никак уместни .
miroki - майстор
Потвърждвам, в самсунга всичко изкарва повече от предишното зануси и от по-предишният.

Тема "Избор на безшумен хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: