Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ivanovbg - майстор
пет авг 30, 2024 8:03 amkozl написа:
чет авг 29, 2024 5:51 pmivanovbg написа:
Къде е пропаднало веднъж пак ще пропадне. Според мен къртене, откриване на проблема, отстраняване и наново, иначе рискуваш да се случи на по късен етап с всички допълнителни щети.
А ако проблема с пукнатините е от свиване на замазка с повече цимент и вода - пак ли да кърти замазката. Къртенето на замазката много вероятно ще означава и ново подово отопление.
brabusbg да потърси информация как е изпълнено подовото отопление и да съпостави зоните на слягане. Моето продположение е, че слегналата замазка е в зоните където няма подово и подложка под подовото. Там замазката вероятно е два пъти по-дебела и слягането пък ще е 2 пъти повече от замазката в-у подовото.

И все пак колко в милиметри е слягането на снимката?

А рискове има и дори да се изкърти всичко и да се направи наново.
За да се разпука така замазката вероятно под нея е имало кухина. Сещаш се, че ако е равно няма как да я има. Няма гаранция че догодина пак няма да пропадне. Ако под нея е земяили насип, а не плоча?

Сега ще му струва малко работа, кубик замазка, мрежа и стотина метра тръби на 15- 20 квадрата стая. Тоест около 400лв., но ако налепи плочки може да му струва и десеторно повече + проблемите от евентуално наводнение ако продължи разпукването. То не е само напукване, а и слягане на основата под замазката. Дори сега да не тече, тръбата в замазката вече е под голямо напрежение.
kozl - майстор
пет авг 30, 2024 9:06 amivanovbg написа:
За да се разпука така замазката вероятно под нея е имало кухина. Сещаш се, че ако е равно няма как да я има. Няма гаранция че догодина пак няма да пропадне. Ако под нея е земяили насип, а не плоча?

Сега ще му струва малко работа, кубик замазка, мрежа и стотина метра тръби на 15- 20 квадрата стая. Тоест около 400лв., но ако налепи плочки може да му струва и десеторно повече + проблемите от евентуално наводнение ако продължи разпукването. То не е само напукване, а и слягане на основата под замазката. Дори сега да не тече, тръбата в замазката вече е под голямо напрежение.
Аз виждам на снимката пукнатина без денивелация и такава с денивелация. Предположенията са ми за неточно пропорционална смес и обемно свиване при втвърдяване.
Ако под подовото е земя или насип е за това не помислих, защото не съм срещал такъв проект до момента.
Да ако това е така, да се отказва от подовото и от твърдите настилки.
Тези 400 лева са за 20 лв/м2.
Имаш ли представа за цените на труд "ненаправи си сам"?
chapara - майстор
пет авг 30, 2024 8:26 ambigdragon написа:
чет авг 29, 2024 4:49 pmchapara написа:
...
Хораа, умолявам Ви, не давайте абсолютно неверни препоръки на неразбиращи хора...
До тук добре, но:
армирана земновлажна замазка!
Някой не е внимавал на урока, свързан
със структурата арматура+цимент...
Го каза кой?😀😃😄😁😆
Аз на уроци не съм ходил!
На лекции съм бил и изпит по стоманобетон съм преминал.
Спецялност П.Г.С. - Технологии. Да има други въпроси? А като практика, декари със замазки всякакви, лично правени и като Фирма. Бил съм подизпълнител на Главбулгарстрой с немски консултанти по замазки.

Къде се буташ при мъжете, ДраШко😄
chapara - майстор
М/у другото вгдигал съм некачествена замазка на 15кв.м. тераса с електрическко подово, без повреда по кабелите след финала с нова замазка. До ден днешен 10години си работи за топене на сняг.
kozl - майстор
При условие, че отдолу е земя, при теч от водно подово, я се види, я не теча, но с вероятност на мократа земя ще и се ускори слягането :?
шоп - майстор
пет авг 30, 2024 11:27 amkozl написа:
При условие, че отдолу е земя, при теч от водно подово, я се види, я не теча, но с вероятност на мократа земя ще и се ускори слягането :?
Вижда се веднага по манометъра.
kozl - майстор
пет авг 30, 2024 11:54 amшоп написа:
Вижда се веднага по манометъра.
Да ве така е. Ама примерно тука е ЕС и аз виждам по манометъра в АС и писах съобщение, че има теч и всеки да провери и оглежда за такъв.
Еми след седмица като падна тавана в апартамент и поне се ориентирах в кой апартамент да търся теча отгоре. А теча си беше видим в колекторната кутия, но нема кой да я отвори. От там по плочата и в долния апартамент пораженията беха на около 4-5 метра от мястото на теча.
chapara - майстор
Къде го видя написано това условие🙄🥸
Сега половината чели, недочели ще се метнат с идеи върху твойто условие. Стига бе човече! Язък ти на дългите постове като не можеш да се изразяваш.
Кой идиот ще метне подово в пръстта без бетонова плоча?
ivanovbg - майстор
пет авг 30, 2024 2:51 pmchapara написа:
Къде го видя написано това условие🙄🥸
Сега половината чели, недочели ще се метнат с идеи върху твойто условие. Стига бе човече! Язък ти на дългите постове като не можеш да се изразяваш.
Кой идиот ще метне подово в пръстта без бетонова плоча?
Човека не знае какво е отдолу. Така я е купил, а продавача не се знае как и върху какво е замазвал и какво е искал да скрие. За да се отцепи по вертикал, като имаш в предвид ниското натоварване на замазката върху изолацията на подовото нещо друго, а не изолацията е поддало. Едва ли е поддала плочата ако я има. На мен на снимката ми изглежда, че слягането е към сантим. А и собственика вече не пише. Сигурно я изрива вече :-D
bigdragon - майстор
пет авг 30, 2024 10:43 amchapara написа:
....

Го каза кой?😀😃😄😁😆
Аз на уроци не съм ходил!
На лекции съм бил и изпит по стоманобетон съм преминал.
Спецялност П.Г.С. - Технологии. Да има други въпроси? А като практика, декари със замазки всякакви, лично правени и като Фирма. Бил съм подизпълнител на Главбулгарстрой с немски консултанти по замазки.

Къде се буташ при мъжете, ДраШко😄
Смееш се на себе си.
Ако и да си слушал лекции за стоманобетон и изпити
да си държал, нищо не си разбрал, щом ще слагаш
арматура в земновлажна замазка.

Аман от такива недоучили специалисти с претенции,
че и с лайняна клечка не можеш да им стигнеш носа.

Тема "Как да ремонтирам напукана подова замазка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: