Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kozl - майстор
чет май 22, 2025 9:17 amНати написа:
Точно до входното врата отвътре в моя апартамент минава комина на съседните апартаменти.Той е шпаклован,но възможно ли е през тази стена да минава някаква миризма?
Възможно е.
На стълбите има ли миризма?
Нати - помощник
На стълбите нама миризма само при мен.
Нати - помощник
А ако се окаже, че минава през стената, как да постъпя?
kozl - майстор
Съдейки по нашите дюлгерски маниери най-често проблемите са в горната част към тавана.
Ама ми се струва, че ще е добре да потърсиш жокер от специалист. Да погледне чертежите, да провери откъде се създава налягането в комина, за да прави проверката при съществуващо налягане.
А може с изпускане на дим около комина, когато има отделяне на миризми да се пробва да се открие от къде от комина навлиза.
Често комините ги покриваме с гипсокартон (ГК) и ако е така моето мнение е за сваляне на ГК и след това да се търси пропуск в комина.

Но под вас няма никой освен портиерната :?
Този комин ако не е за вентилация на WC на портиерната, за какво е?
Под портиерната каво има?
Нати - помощник
Този комин май тръгва от моята плоча. В портиерната го няма. А с камера ще се види ли нещо?
Нати - помощник
Този комин е за кухните на апартаментите до мен. В мокрото има отделен, който е със спиро тръби.Но много се съмнявам, че проблемът идва от този който Ви споменах, че е до вратата, който е за кухните.
kozl - майстор
Ще трябват планове, проверки, кой къде се е включил.
Само със съвети няма да стане.
mrsch66 - специалист
Въздуховода на кухните е сметнат за някаква кубатура примерно 250кубика на час от кухня да ама на комшийката дето е много модерна за да не и се умирисват дрехите като готви си купила аспиратор 750 кубика и като не може да смогне въздуховода бута миризмите през клапи и не уплътнени места по трасето.
Нати - помощник
Но аз нямам извод до този въпросния комин. То при мен си е стена само, че като чукна се чува кухо и го виждам на схемата. Как идва миризмата?🤔🤔🤔
kozl - майстор
чет май 22, 2025 1:33 pmНати написа:
Но аз нямам извод до този въпросния комин. То при мен си е стена само, че като чукна се чува кухо и го виждам на схемата. Как идва миризмата?🤔🤔🤔
Покажи "схемата".
Това с чукането може да е ГК.

Тема "Миризма от съседите на манджа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: