Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Благодаря за подкрепата hygro. Колеги на момчето основата е камък. Неравностите са много големи и незнам как ще се задържи фибрана на него и с тези битумни изолации проблема става още по-голям. Ние използваме хидроизолация на Изомат, с която се изолират басейни отвътре и вън, преди да се сложи стъклокерамиката.Наблюденията ми са доста отдавна.При него има и много външни фактори - подпочвени води, дъждове и естествената влага на почвата. При което битумната изолация няма начин да бъде положена качествено.Няма лошо да се сложи фибран, но той е като завършваща фаза. Мога още да говоря от собствен опит.
prascho - майстор
В предходния си пост вложих голямо количество ирония.
Последна промяна от prascho на пон мар 10, 2008 9:37 am, променено общо 1 път.
Колеги, СЪЖАЛЯВАМ ако съм Ви обидил с нещо, но просто искам да помогна. Не съм искал да бъда толкова ироничен. :yawinkle:
prascho - майстор
Иронията ми бе отправена към "хидроизолацията" на блока в съседство до нас.
Sorry, явно ме обърка малко "вложиш голямо количество ирония".Разбрах го малко лично.Ако имате още ? питайте.Опита в Сл. бряг - 7 год - ме научи на много трикове.А там вода в основите колкото щеш. ](*,) :)
munter4e - напреднал
хора аз все си мисля че форумите са с цел да си помагаме едини на други и да казваме кои каво да гледа при дадена деиност (да не го излъже някои )
невиждам място за ирония, присмиване
макар и форума да е пален с тъкива реплики

п.п.
извинявам се ако с този си пост убиждам някои не е нарочно или преднамерено
prascho - майстор
Пак ще повторя, че иронично определих хидроизолацията на съседния блок като такава. "разтопена битомна хартия и 1 см хпс". Извинявам се за правописната грешка,, която внесе смут сред форумците.
manobg - специалист
Фибрана доколкото знам има затворена молекулярна структура и затова се ползва за хидро изолация. Той не е като сиропора, който от своя страна е влагонеустойчив. Слагай 3см фибран, аз така направих и резултата беше потресаващ :) Трябва да го залепиш с хидроизолационно лепило обаче.
hygro - майстор
manobg, Фибран е предназначен за топлоизолация, а не за хидроизолация. Панелите от екструдиран полистирол пропускат доста слабо водата, но това в никакъв случай не ги прави заместител на хидроизолацията.
munter4e - напреднал
друго си е смулата и наилона :)

Тема "Хидроизолация на основи на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: