• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pipbel - майстор
subzero
Ако непременно държиш на замазка отгоре нямаш голям избор освен фибрана. :?
Ако нямаш много тежки предмети - обмисли сухия под както спомена Prascho. Има и по-икономични варианти за такъв (с перлит) - виж раздела за сух под.
Аз лично навсякъде ще слагам сух под с изключение на баните, коридора и там където ще ми е камината, аче бая ще е тежичка.
prascho - майстор
Ще ме прощавате ама върху сух материал 3 см замазка си е направо смешно. Хващам се на бас, че от към стабилност сухия под ще надвие при едни тестове на натиск. Обеден съм, че замазката върху подобна повърхност ще напука веднага. В коридорите ще сбъркаш. Вурху хоризонтирана повърхност с една назъбена маламашка и дете ще лепи гранитогрес макар, че за мен това е неподходящо повърхносно решение. Какви тежки мебели се поставят в цитираните помещения. Препоръчвам ти жената да я заключваш надвора :lol: .
subzero - специалист
значи трябва да направя замазка защото отгоре върху нея мисля да слагам ламениран паркет и трябва да ми е равен пода!единствено в коредора може да не е толкова равно защото ще го правя с гранитогрес или терикот и мога да го невелирам после като ги слагам!но проблема ми е че в другите 4 стай ще слагам лам паркет и там ми е проблема с наддигането!трябва да направя ниво около 7-8 см!дайте идея с какво да го направя че да не ми излезе мн скъпо :? а за тежеста върху пода е както във всяко жилище!маси,спални,фотъойли и т.н.
prascho - майстор
Като те слушам основния проблем ти е влагата!
  • 1
  • 2

Тема "Подова замазка с фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: