чет юни 13, 2024 12:55 pmnautilus33 написа: Разбирам. Иначе не съм чак толкова голям пияч и 200лв за ново ми се виждат доста. Просто исках да го видя как ще стане в това. Иначе си го държим в пластмасов бидон. Може тези дни да опитам метода, който описа, пък ще видимВсеки си има своя технология. За памид е както написа. При по-тежки вина, за да е по-леко виното се точи около 7-8 ден след смилането. И до 3-4 дена за да станат съвсем леки вина почти розе. Розето веднага, като бяло вино.
Иначе доколкото прочетох, виното от бидона, след като мине бурната ферментация, изчаквам още около седмица и го прехвърлям в бурето, без джибрите. Само виното.
40л вино по 5 лв са 200.
Като измиеш бурето и за последно като напълниш с прясна вода си сипи една чаша вода след 2-3 часа и я изпий да видиш има ли някакъв мирис вкус и т.н. Мил съм мухлясало буре.
Поне може пластмасово буре те са до 100 тина лева за твоите литри.
https://roto.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B ... %d1%8f-50/