• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 24
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Chefo77 - майстор
Работата е там, че аз не съм си купил дипломата. Нямам село - и прасе не съм давал. Нямам нито един подарен изпит, нито купен. Имам един единствен с преписване - по Биохимия, това е кошмарна дисциплина - и не ме е срам да си го призная. А по какво съм магистър ли, адаш - не можеш да четеш ли, или просто държиш да се заяждаш?
Темата от "Откъде да намеря някой да ми пренесе кашоните за малко пари" се превърна в "Еб*ах ви в работниците, ще вземате повече от мен, инженера".
Имам една близка, учи 13 (ТРИНАДЕСЕТ) години в МЕИ, завърши КСТ, не можеше Windows Explorer да отвори. После с мъка завърши за учителка, започна работа и веднага ревна - как можело някакви даскалки със средно образование (и 20+ години стаж) да вземали повече от нея, висшистката - нищо че бъкел не вдяваше за какво говори ... Та - права ли е, не е ли ...
Пак ще накъртя, че НЕ ТРЯБВА работата, която може да се върши в общата си част от повече хора, да бъде по-добре заплатена от тази, вършена от висококвалифицирани специалисти. Не трябва, но в България МОЖЕ. И за това не са виновни тези "отдолу", а ситуацията при тези "отгоре". Никой не е виновен на Чолев (например, нищо лично към него), да речем, че взема колкото един работник в автосервиз. Толкова му дават. Е да, ако ми се развие гайка в движение, ще е много по-опасно от това, че вместо 123.30 са ми начислили 123.31, но все пак ... :wink:
Чираче - майстор
Chefo77 написа:
. А по какво съм магистър ли, адаш - не можеш да четеш ли, или просто държиш да се заяждаш?
:wink:
Извинявай, но нямам спомен да си ми казвал :?
cholev - майстор
Chefo77 написа:
... Никой не е виновен на Чолев (например, нищо лично към него), да речем, че взема колкото един работник в автосервиз. Толкова му дават. Е да, ако ми се развие гайка в движение, ще е много по-опасно от това, че вместо 123.30 са ми начислили 123.31, но все пак ... :wink:
Айде сега. Ти да не си ми чел данъчната декларация :-D . Но нещата се смрачават. От месец вече на бачкам за Данувиус и съм едни 800кинта чисти назад. Драма бате. Топлинното счетоводство вече го отписах. След 15години в бизнеса. А съм нъмбер ван в топлинното счетоводство, обаче бизнеса си има собственни правила- Техем, Германия и ставаш излишен. Данувиус е фирма на Техем бивша Иста/ Витера.
Автосервизаждиите са пълна драма с изключение на моя майстор- Ясен, Шел Сливница/Опълченска - Майстор :prayer:
Chefo77 - майстор
Е не, не съм ти чел декларацията, но спомена какви пари вземат във вашата фирма - предположих, че си около инженерите. Нищо лично, както казах - просто пример дадох. А драмата не я коментирам :(
Аз си имам двама, на които се доверявам (на единия доста по-рядко), но мога да им ВЯРВАМ на 101%.

Адаш, по какво съм магистър, го пише достатъчно ясно в профила ми. Онзи профил, в който ми пишеш съобщения, и от който гледаш клипове и коментираш. И въпросът беше принципен - няма значение по какво и колко съм магистър, а дали като съм магистър, това автоматично ми дава нещо повече самО по себе си. Ами не, няма значение какво ти пише в дипломата или пред името - важното е какво можеш в сферата си и тогава няма никакво значение дали си бояджия, или си ядрен физик. Защото така както може да си си купил дипломата или едва да си завършил, така може и клиентите да те чакат по 3 месеца, защото искат ТИ да им боядисаш къщата. Не трябва да се генерализира, това е.
gogo7777 - майстор
Темата от "Откъде да намеря някой да ми пренесе кашоните за малко пари" се превърна в "Еб*ах ви в работниците, ще вземате повече от мен, инженера".
Така де.....кажи им го. :wink:
Чираче - майстор
Chefo77 написа:
Адаш, по какво съм магистър, го пише достатъчно ясно в профила ми. Онзи профил, в който ми пишеш съобщения, и от който гледаш клипове и коментираш. И въпросът беше принципен - няма значение по какво и колко съм магистър, а дали като съм магистър, това автоматично ми дава нещо повече самО по себе си. Ами не, няма значение какво ти пише в дипломата или пред името - важното е какво можеш в сферата си и тогава няма никакво значение дали си бояджия, или си ядрен физик. Защото така както може да си си купил дипломата или едва да си завършил, така може и клиентите да те чакат по 3 месеца, защото искат ТИ да им боядисаш къщата. Не трябва да се генерализира, това е.
Категорично бягаш от въпроса ми. Да дадеш кратък и ясен отговор - Аз съм магистър по....... Ето, аз казвам, че съм машинен инженер от 1979г. Тогава нямаше такива неща като магистър или бакалавър. И моя успех от изпитите ми е около 4,80. Без да съм скъсван на нито един изпит, и без да съм преписвал. Ако това ти говори нещо. :?

И да, има много голямо значение дали някой е бояджия, или ядрен физик. Разликата е ОГРОМНА. Всеки средно интелигентен човек може за броени дни да усвои професии като бояджия, плочкаджия, ламинатаджия, и т.н. Достатъчно е само да има набито око и преценка какво точно върши. Докато за професии като инженер, лекар, физик, химик и т.н. са необходими доста години къртовски труд и много ум. Вдяваш ли? Май не, защото за тебе това са професии доста непристижни. Мога да пиша още, но едва ли ще ме разбереш.
Pooh - майстор
Чираче написа:
ПП. Да си забелязал да вземам отношение в теми, от които не разбирам?
Непрекъснато, дори и тази тема е показателна за това. :wink:
Чираче - майстор
Pooh написа:
Чираче написа:
ПП. Да си забелязал да вземам отношение в теми, от които не разбирам?
Непрекъснато, дори и тази тема е показателна за това. :wink:
Дай доказателства. А не да плюеш, и да бягаш.
Chefo77 - майстор
Чираче написа:
И да, има много голямо значение дали някой е бояджия, или ядрен физик. Разликата е ОГРОМНА. Всеки средно интелигентен човек може за броени дни да усвои професии като бояджия, плочкаджия, ламинатаджия, и т.н. Достатъчно е само да има набито око и преценка какво точно върши. Докато за професии като инженер, лекар, физик, химик и т.н. са необходими доста години къртовски труд и много ум. Вдяваш ли? Май не, защото за тебе това са професии доста непристижни. Мога да пиша още, но едва ли ще ме разбереш.
Може, но не го правят, нали?
Всички търсят вече обучени специалисти, и държат да бъдат доказали се в сферата си, нали? Вместо да се хванат в отпуската си и за броени дни да станат най-големите спецове. И да вземат хляба на другите. Вместо да реват, че хора с професии, които "могат да се усвоят за броени дни", изкарват в пъти повече. Значи или не са достатъчно интелигентни, или ръцете им са в гъза, или са мазохисти, или не е чак толкова лесно... Ти от кои си? За една седмица нареди 5 перваза на стълбите, получи похвала (заслужена), изпроси си допълнителна такава и вече се помисли за голямата работа.
А ти си категоричното доказателство за това, което говорих в по-предишния си пост. Никъде не съм казал, че посочените са непрестижни професии - напротив. Аз ги уважавам. Така, както уважавам и преподавателите. Както уважавам всеки, който показва нещо в неговата си област. И няма да ме чуеш да кажа лошо за инженер, лекар и т.н. само защото е инженер, лекар и т.н. Ти не уважаваш тези, които се развиват в друга сфера, без значение какво са постигнали и какво постигат. И точно това ограничено твое мислене ти носи негативи. И си толкова ограничен, че даже не вдяваш колко си ограничен. Може 40 години да си инженер и пак да си никой.
И недей да пишеш повече, легни си кротко и утре като изтрезнееш, може и да препрочетеш какво си плещил.
Магистър съм по Екология и Опазване на Околната Среда (ЕООС), ФМНЕ, ТУ-Варна 2005 г. С грамота и награда от кмета (500 лева, от които удържха 100 за данъци). Купих си микровълнова от тях, която още работи на вилата. Но, както казах, това няма никакво касателство към темата, защото въпросът беше принципен.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Магистър съм по Екология и Опазване на Околната Среда (ЕООС)
Чефо, когато си карал магистратура защо не гледа за перспективите? Еколог можеш да станеш или към някоя община или към някоя голяма фирма. И в двата случая не можеш да очакваш много.
За мен лично най-перспективни са техническите специалности. Електроника,Микроелектроника, Компютърни системи и софтуерно инженерство. Те са най-универсалните като че ли в България...
Chefo77 написа:
...Вместо да реват, че хора с професии, които "могат да се усвоят за броени дни", изкарват в пъти повече. Значи или не са достатъчно интелигентни, или ръцете им са в гъза, или са мазохисти, или не е чак толкова лесно... Ти от кои си?
Чирачето има известно право. Не мога да си кривя душата. Има неща, за които се иска сръчност. Атомна физика и неврохирургията не са от тях. Там се изискват много години труд - четене и смятане.
Няма да ми се сърдиш, но на черното не може да казваме бяло. За бъркане на бетон се изискват яки ръце, за атомна физика се изисква и интелигентност. Всеки може да си тренира ръцете, но интелигентността далеч не се изгражда толкова лесно.
Именно фактът, че по-образованите хора са по-интелигентни означава, че могат да усвоят много по-лесно произволна професия в по-ниско стъпало, отколкото някой от по-ниско стъпало професия, който го е мързяло да учи, ще вземе да стане атомен физик. Освен с "артистичните професии" като художник, дизайнер и т.н. Там нещата са много субективни.
Според мен самият факт, че един образован човек е видял смисъла да се образова означава едно на ум като нещо повече. Да гледаш в перспектива за бъдещето, да имаш далновидност - това са черти на интелигентния човек.
Иначе, аз нямам против плочкаджии или такива които сглобяват мебели. Но аз мога да си ги сглобя и сам мебелите, а те ще срещнат сериозни трудности да ремонтират електроника. Защото за това се изисква повече четене от упътването как работи винтоверта.
Иначе е вярно, и че има надути, които са сакати.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 24

Тема "Препоръчайте човек за работа тип общ работник за 2 часа в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: