• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hidrazin - майстор
чет юни 13, 2024 11:23 pmAndri01 написа:
:lol: :lol: :lol:
О, малоумното хилене ти е стандарт.
Я ПАК че не моа да се спра да се хиля...
:partyman:
miroki - майстор
чет юни 13, 2024 4:05 pmБаръма написа:
Най-добре е ракия в буре изтощено с бяло вино.
За ракия това е топ.
Но като няма и с вода и сода става.
За вино съм зарязал неръждавейката. Забавя ферментаицята и не е това което казват. Има си и кусури. Дървото топли по-добре, пластмасата също.
А капака все създава проблеми. Голямо гърло винаги е равно на проблем. Но това си е мое мнение.
kr1100 - майстор
пет юни 14, 2024 9:31 ammiroki написа:
...А капака все създава проблеми. Голямо гърло винаги е равно на проблем. Но това си е мое мнение.
Само да вметна гюма не е с огромно гърло, а на капака има уплътнение май от силиконова гума.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 12, 2024 10:09 amnautilus33 написа:
Да разбутам малко тази стара тема :)
Имам едно старо буре около 40л, в което от около 13-15 години не е държано нищо. Последно е имало вино в него. Не знам от какво дърво е, но предполагам дъб. Напълних го с маркуча и протече яко от доста места. след два дена наливане с вода, мисля че разду и вече не тече от никъде. Въпросът е сега с какво и как да го почистя отвътре, тъй като с ръка не може да се бръкне. Отворът отгоре, където е набит един чеп, е около 4/5см. Ще държа вино в него.
Това буре не става да държиш в него питие. Въпреки, че хората пият гордо всякакви ****а.
gogo7777 - майстор
Може да го изчисти, ама не е чел темата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юни 14, 2024 7:32 pmgogo7777 написа:
Може да го изчисти, ама не е чел темата.
НЕ МОЖЕ!!!
gogo7777 - майстор
Всяка дупка моге да се изчисти
MamaMy - майстор
Това се чисти само с обгаряне. За тази цел се свалят обръчите до средата и се раздънва от към пробитото дъно. Това дъно отива за огрев. Прави се ново. Бурето се поставя върху жарава и се обгаря отвътре до като при остъргване на нагара се покаже чисто и не оцветено дърво. Следва уплътняване със сушен папур. Ново дъно и набиване на обръчите. Има голям шанс дъгите толкова да са пили, че да няма останало "месо" по тях.
miroki - майстор
При 15 годишно ще има месо. Имаше и по едно 40 годишно, като правих тази гимнастика. Но ще се дадат повече пари от за ново.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Как да обработя дъбово буренце за ракия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: