Защото, Тинки, когато започнах да следвам Екология, всичко беше цветя и рози. Сваляха звезди, за да ни покажат колко значими ще бъдем в общата картинка. Каквито са колегите в развитите държави. Тук знаеш ли с какво се сблъскват колегите? Със закостенели мозъци, хора, които заемат някакви позиции от памтивека, на които единственият довод защо нещо не трябва да става, е защото "Няма ти на мен да ми казваш какво е, аз съм от 30 години тука, ти вчера дойде". Без да има никакво значение какво казва закона - това в първия случай. Във вторият позицията на еколог е на регистратор, който само отчита някакви данни, преправя ги на допустими (защото ако ги пусне реални, ще отнесе хурката) и ако случаааайно му се падне да напише някоя програмка за намаляване на вредното въздействие, то няма никакъв шанс да бъде изпълнена. Това не са оправдания защо не работя по специалността си, това е реалността.
Аз не съм отрекъл тотално това, което адаша казва! Хората, които са положили много труд за да се образоват, заслужават само уважение! Нито съм отрекъл, че по-високообразованите хора са и по-интелигентни в по-голямата си част! И е почти невъзможно човек от по-ниско стъпало професия, да усвои такава от по-високо. Но да се изправя някакъв и да сере върху всички от по-ниското стъпало професия само защото е инженер, хайде да се усеща малко.
Между другото, винаги съм твърдял, че висшето образование не те учи толкова на знания, колкото на начин на придобиване на такива и на начин на мислене. Учебниците, по които учат и в момента в техническите университети, са мой набор ... А електрониката и компютърните системи - докато излезе от печат и вече е остарял учебника
Аз не съм отрекъл тотално това, което адаша казва! Хората, които са положили много труд за да се образоват, заслужават само уважение! Нито съм отрекъл, че по-високообразованите хора са и по-интелигентни в по-голямата си част! И е почти невъзможно човек от по-ниско стъпало професия, да усвои такава от по-високо. Но да се изправя някакъв и да сере върху всички от по-ниското стъпало професия само защото е инженер, хайде да се усеща малко.
Между другото, винаги съм твърдял, че висшето образование не те учи толкова на знания, колкото на начин на придобиване на такива и на начин на мислене. Учебниците, по които учат и в момента в техническите университети, са мой набор ... А електрониката и компютърните системи - докато излезе от печат и вече е остарял учебника