• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 24
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Andri01 - майстор
"...пп.Много ми е смешно как инженерите се мислите за полу богове.. :lol: :lol:
Баща ми е такъв, та затова имам наблюдения. :lol:..."
Има инженери и ""инДжИнери""! както има майстори и ""мАстори""!! Така,че е не хубаво да се обобщава и да се слагат всички под общ знаманател!! :?
Гост - специалист
Ето две снимки на спукания и бандажирания водопровод. Реших да не сменям спуканото коляно, защото не може да се прогнозира как ще се развие, коя резба ще се скъса и затова реших да запуша отвора някак. Пробвах да го лепя с някакво специално лепило, но нищо не се получи. Така, че- с една скоба за водно съединение и гума- спрях теча.
Подмяната на тръбите, обаче вече е на дневен ред.

Прикачен файл

259_4823.JPG

Прикачен файл

259_4820.JPG
stoianov_n - специалист
Andri01 написа:
"...пп.Много ми е смешно как инженерите се мислите за полу богове.. :lol: :lol:
Баща ми е такъв, та затова имам наблюдения. :lol:..."
Има инженери и ""инДжИнери""! както има майстори и ""мАстори""!! Така,че е не хубаво да се обобщава и да се слагат всички под общ знаманател!! :?
Е, баща ми е инженер и то от най-добрите за времето си.Познавам и други такива от неговото време.
Мисълта ми беше, че времената се менят, но те не.Старите инженери още се мислят за голямата работа, че всичко им е ясно и всичко могат.
Преди няколко месеца пред мен спорят инженер пенсионер и шофьор на камион.
Единия вика"Аз съм инженер завършил .........няколко висшета....а ти си прост шофьор и такъв ще си останеш.Аз мога да стана шофьор но ти инж. никога."
Пък другия вика"Ти луд ли си бе, аз за толкова малко пари няма да работя никога."
:lol:
nikolovvd - майстор
Гост написа:
Намира се в София, почвата не е камениста.
Миналата седмица, около 24.05 прекарах в София и умрях от скука.
Ако беше драснал само две седмици по-рано щях да дойда да ти помогна, стига да не ми искаш пари за фитнеса.
Хем нещо ще свърша, хем пари от фитнес ще икономисам, а и времето беше много подходящо. Вместо да се потя, щях да се сгрея и разкърша малко. :)
Гост - специалист
Ти пък! Пари ще искам??? А пари ще давам, само, че не мога да преценя колко... То е ясно, че колкото ми поискат, стига да намеря хора, че това е основния проблем ! На никого не му се копа с кирката и лопатата. Дори и тъмнозелените се изтарикатиха и гледат все лесното ако може.
Имам един приятел със стоителна фирма- майстори си има кадърни. Най-големия му проблем е да си намери общаци!
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
Неглежирането на чуждият труд у нас е в основата на бедността! Особено когато LAN-аджия преценява професията на неврохирург. Докато не се отучим да гледаме в чуждата паница и да се уважаваме чуждия труд, ще си стоим на едно място, докато другите напредват.
Аз не съм LAN-аджия. Аз съм инженер. Но съм работил LAN-аджия. Слагал съм и антени всякакви, камери, контрол на достъпка, звънчеви инсталации, домофонни инсталации, ровил съм из ТСВ-тата по блоковете.
Според теб, за да ги усвоя всичките тия дейности, макар и в една сфера, се изискват много усилия ли?
Има нещо като квалифициран труд, нали така? Много по-малко хора могат да правят изчисления за мостове, отколкото да бъркат бетон.
Сори майна, но никой не е виновен на тия, които не са учили, че не са учили. Да са учили. Щом си квалифициран е редно да си по-добре платен. Което не означава, че като работиш малко по-малко квалифицирана работа, трябва да умираш гладен. Но в България такава е изкривената действителност.
Гост написа:
Ето две снимки на спукания и бандажирания водопровод.
Това е много изгнило. Има шанс ако го чукнеш да се разпадне на парчета...
Гост - специалист
toolegittoquit написа:
A, добро утро! Аз защо мислиш ще ги подменям тези тръби? И защо съм решил да не развивам металните фитинги при "ремонта" ?
Keresteliev - специалист
toolegittoquit написа:
....Аз не съм LAN-аджия. Аз съм инженер. ....
Жив да не бях!

:sad:
Keresteliev - специалист
Гост написа:
toolegittoquit написа:
A, добро утро! Аз защо мислиш ще ги подменям тези тръби? ....?
Защото жеко ти е казал!

Бъди поне малко благодарен!!!

:lol:
toolegittoquit - майстор
Гост написа:
A, добро утро! Аз защо мислиш ще ги подменям тези тръби? И защо съм решил да не развивам металните фитинги при "ремонта" ?
Дай 1000лв и ще ти изкопая канала. :cool:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 24

Тема "Препоръчайте човек за работа тип общ работник за 2 часа в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: