Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ради Тодоров - специалист
Накратко и в двата случая колелото спира на място задницата се вдига във въздуха премята се и изпреварва предната гума.Велосипедиста продължава ако има късмет да подтичва десетина метра напред опитвайки се да изпревари и без това спрелият велосипед. :sad: :sad: :cry:
masagero - напреднал
Добре че си бил без детето.В BMS battery се продават разни крепежи.http://www.bmsbattery.com/450-a-pair-of ... e-arm.html
masagero - напреднал
Прикачен файл:
DSC_8698-3.jpg
DSC_8698-3.jpg (99.21 KиБ) Видяна 3742 пъти
Прикачен файл:
DSC_8699-2.jpg
Прикачен файл:
DSC_8697-1.jpg
[attachment=2]Ето го и моето колело: 8fun 500W ,48v 12ah LIFEPO4,пробег 40-45км;подържа по равно 42км/ч:
sasko12345 - специалист
с мене стана същото счупи се ама при тръгване на 48в сега направих един крепеж за сега работи
sasko12345 - специалист
крепежа е на новата вилка разбира се
Chakal - специалист
Здравейте ,

Проблем ... опуках си конрадския контролер като му обърнах захранването, фоерверки, дим - класика.

На въпроса, имам още един спийд , по-надоло ще покажа снимки. Имах идея да сложа него, но видимо ми се размина с окабеляването, поне за сега. Надявам се с ваша помощ да си подкарам колелото.

Надписал съм кабелите които знам за какво са, за останалите ще помоля знаещите и патилите да помогнат кои кабели да вържа.

Новия контролер има една шепа "излишни" кабели. На първата снимка е конрадския, на следващите е новия контролер.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
zec ingenering - специалист
Здравей колега! Съвета ми е да почнеш да връзваш от там от където нещата са ясни и задължителни. За екстрите - което стане го ползваш, което не го оставяш несвързано.

1. Свързваш трите дебели жици на фазите на мотора.
2. Св. конектора на хол сензорите на мотора – те са стандартни на всички мотори 6-ца куплунг, ползват се 5каб. Черен, червен, жълт, син, зелен.
3. Св. Тротела (3 кабела) – обикновено стандарта е – черен, червен, зелен (понякога зеленият е бял).
4. св. спирачките (бял и черен, но могат да са и други цветове), спират мотора когато са накъсо, движиш, когато не са свързани.
5. Свързваш захранването – дебелите черен и червен към бат. (гледай да не ги обърнеш), а с тънкия червен през ключе към плюса (вкл/изкл).

6. По-нататък са „екстрите”: Power booster – вероятно е ограничител на мощността (тя и без друго никога не стига), не давай накъсо черния и червения – те са захранване +5V. Пробвай със сигнала на + и -.
7. Cruise – бутон (ключе) , при натискане обикновено запаметява скорост и я поддържа (може да работи и по друг начин). Мене това ми не требе ама го пробвай.
8. За “modify” мога само да гадая, може да е за различни неща, като напр. тип разположение на сензорите на мотора 60 или 120 градуса (това обикновено е джъмпер на платката), или друго. Ако всичко е наред не го пипай.
9. За ”instrument/meter”- ясно е че не разполагаш с оригинален дисплей, не го свързваш.

Желая ти успех и безаварийно ползване! :thumbs:
evparts.alle - специалист
Не винаги червения е ключ :? (макар, че би трябвало). Внимавай с това!... Може да е всичко... Аве тез китайски инженери прибиват коча с лопатата... :lol:
Chakal - специалист
След проведения полеви тест, за добро или за лошо - нищо не се случи. Оказа се, че без включването и на последната букса - розов и червен, не светва индикацията на тротъла и съответно не работи. Свързах всичко според указанията, но тротъла не светна. След което върнах стария спийд (конрадския) , пак свързах всичко , но без въпросната букса с розов и червен кабел, които влизат в снопа към тротъла - пак не светва, индикацията светна чак след като закачих и тази букса. Към тротъла влизат две букси - тройка с червен, черен и зелен (стандарно) и втора букса, с кафяв и жълт, която се включва във въпросната двойка с червен и розов.

Знам, че изписах един куп глупости, но по-добре немога да го обясня, ако все още някой има нерви да помогне, ще бъда благодарен.

Поздрави !
evparts.alle - специалист
Така от дистанция няма да може никой.. Ако искаш ела да го видим...

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: