Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Subsa - специалист
Мисля го на всяка клетка с TL431 и транзистор да сглобя схема, която да се включва плавно и да ограничава максимум 0.3-0,5А на клетка при 3,65, ако максималния ток е достигнат през оптрон да подава сигнал в обратната връзка на зарядното да намали тока.
Само аналогово. Зарядното ще се наложи да го внедря.
Поработих над варианта - всяка клетка зарядно, но над 5А грее ли грее тоз диод, иска си управляем изправител там.
Не мисля да зареждам повече от 4ч до 95%

Сега стои въпроса в коя посока да работят тези клетки, изглеждат доста меки и от вибрациите 100% ще им е кофти.
Chakal - специалист
Голямо затишие в темата, карате ли ? Нещо се случва при мен и почвам да се притеснявам, започва повече да ми харесва да въртя педалите, отколкото да натискам копчето. За 60 км за 3 дена съм изхарчил 1А ток, заради един отвратителен баир, които се опитва да ми вади езика на няколко пъти. :irre: Както е тръгнало може и да се разделя с електриката.
Subsa - специалист
Днес даже по тениска карах, но не изкарах много.
Мисля да започна ново колело с литиевите батерии, кутия от алуминии с идеята да закрепя баластите вътре, ако случайно започне да сработват, кутията да ги охлажда.
Ще вади и вид, нали е лъскав метал.
Специално такава оребрена алум. ламарина за подове ще търся.
Не мога да се спра на мотор нещо.
Искам да има и скорост и въртящ момент и май ще взимам новия модел на китаеца, дето си взех предния мотор.
По отношение на КПД пак си мисля, че четковия постига по-голяма икономия.

http://wellingtoncycleways.wordpress.co ... ric-motor/
това е двигателя ти отвътре, чакал
stanetzz - специалист
Subsa написа:
Китаеца от който взех кита вече има ъпгрейднат кит - година по късно:
http://www.aliexpress.com/item/Electric ... 15712.html ...
А това ли е цената за транспорта? Че нещо малко множко ми се струва. Дали има по-евтини варианти?
Subsa - специалист
В този сайт цените се формират от официалната ценова листа на DHL, която сещаш се, никой не работи по нея.
Като им пишеш те офертират по-добре, доставката е към 8 долара на килограм, но трябва да е над 21кг, преди това е мн скъпо - към $13/kg
Плащаш, пазиш си платежното. Искаш проформа и оригинална фактура. Оригиналната задължително сканирана, с проформата (или оригинала) и копието на плат. минаваш митници. Ако няма изненади от митниците си горд собственик на нещо, което китайците имат буквално на другия ден.
Мислим, че живеем в страни от 1вия свят, но реално се чака 1 месец за доставка на нещо ново, като за москвич едно време... А те си го имат откакто е излезнало.
Новите неща тръгват от Китай, всички останали за съжаление сме на опашката.
оп увлякох се

За сезона:
Изображение

http://www.biznetmall.com/ebikes/index.html
masagero - напреднал
Доиде времето на електричките(Не е реклама,а просто факт): http://vromos.com/product_show.php?ProductID=227
hi4kok - напреднал
ЗДР. на всички.Намерих доста разнообразен сайт за електробатерий с БЕЗПЛАТНА доставка.Дано да съм полезен на някой.И ако някой поръча, да вземе да пише някакви отзиви.
http://www.battery-matrix.com/
Chakal - специалист
За електричките на Vromos - незнам, не съм готов да дам 20000лв за китайска кола. Последната глупост на китайското автомобилостроене ме накара да се смея с глас. Пред мен на един светофар стои и си чака един от новите джипове на Great Wall, лъскав, чудесен ... Докато потегляме, със скорост около 5км джипа влезе в дупка на кръстовището и му падна плафона с крушката на задния номер, остана да виси на кабела - много се смях на отличното му качество на изработка.

пп. За колите си ме губят, но са сайта, който колегата е дал за батериите определено ме спечелиха. За тези, които не са се напатили от китайската онлайн търговия по нова година, ще дам един съвет. Не пазарете скъпи работи до средата на Март. Сега по нова година света е луднал да пазари от Китай, пощите не смогват да обработят всичко на време. Случвало ми се е предни години да мине срока от 45 дена, в който ПейПал ти дава някаква сигурност за парите ти, и да рачитам на коректността на китайчето от другата страна на монитора, въпреки че имам тракинг номер на поръчката. Към края на Януари, тъкмо почват да се нормализират пощенските услуги - и греда ... идва китайската нова година, айде отиде още 1 месец за нормализиране на пощите.

ппп. Всичко това е лично мое мнение на база опита, който имам. Не ангажирам никого с този си пост, да ме взима на сериозно, или да влизаме в полемики.

пппп. "Наздраве" щях да забравя да кажа ...
Subsa - специалист
Голяма калотия, голяма мизерия тези дни.
Кажете от къде да си взема свестни калници, вече 3 комплекта имам нито един не го бива.
Задната гума е 2,3 широка и искам калника да хваща като старите украйни от възможно най-задната част на гумата.
Имам едни калници за пистови гуми, немски, давам ги за 10-15лв много запазени с регулиране, ама за тънки гуми.
Половината колело тръгна да ръждясва, багажника, стойката...
sasko12345 - специалист
battery-matrix.com gledam nasitina ima izgodni oferti za lipo-285$ 48v 10ah obache lifepo4 pak izliza nad 400$

Ako si poracham za 285$ na mitnicata shte praqt li problem za dds. Do kolkoto znam mito e nad 300$ obache dds si vzimat za vsichko. Az na kitaicite she im kaja da go napishat po malko suma tva e iasno obache ako napishat che e za invalidna kolichka dali she ima nekva promociq. Da serem na Dqnkov na glavata ludiq pedal psihichnobolen

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: