Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
tonyboy - специалист
не точно, по скоро обратното купих я за 10 а изкарах 11 (което няма как да стане, явно нещо грешка на уреда) :)
Subsa - специалист
Въпросните уреди са за показание, не за измерване.
Процесора дава сравнително малко стойности в напрежението от шунта - примерно 0.05 волта, от там грешка...
Може да има и друга грешка, ако приема пиковите стойности, а не усреднява при измерването
Има и друго, че 8ач е при 0,5с разряд, не при 4-5с
evparts.alle - специалист
@hidrazin купи си една такава клетки направи измервания. Ако изкараш друго - ще поправя "грешката".
Ама щом ще се "ядеме" (това го казвам съвсем шегаджийски), тогава да се "ядеме" за всички батерии (марки и модели по светА), колко Ач са реално. ;)
Друго съвсем отделно, е че като ви се разбалансират малко пакетите и реалните ви "капацитети" мнооого отдавна са толкова реални, че никой не видя..(тук влизаме и ние, но кой "прореве"(това обикновено при тия със зарядни над 4А), го балансирам - става за 1 час. Имам страшна машина за тая работа) :-D

Важен е режима на ползване - това няма спор, но при даден режим аз съм измерил толкова (а и както се вижда в таблицата си пише по-принцип колко са - 8Ач). Хубавите клетки дават НАД КАПАЦИТЕТ, обаче ако е над 8,5А си е 9! Ако грешката е в мене тогава ще има големи отсъпки ;). Китай си е Китай - няма гаранция, че всяка партида ще е така(може и реални да излязат някой път..) :lol:
Има и друг момент "червените" работят на по-висок волтаж и БМС-а изключва по-късно (а БМС-а основен параметър от, който се "интересува" е волтажа). От там и караш повече. Понеже основната насока е "вело", пробега е толкова абстрактно понятие, че когато с такава батерия при смесен режим (педали+разумно каране+батерия) мина 60 км., се чудя как става.
:rolleyes:
А на @tonyboy батериите изкарват драстично повече при лек режим.10-ка е 100% твоята. Моля те опитай пак да караш много леко - да видим какво ще покаже ватмера. Вдигай максимум 20-25 (ако имаш нерви де). И ако може карай по равно.
:lol:
zach_82 - специалист
Колеги, помагайте!
Моето колело е с четков мотор и там всичко ми е ясно, но
сега ми попадна капла с хъб мотор и реших да сглобя още един велосипед.
От хъба излизат три дебели(фазите) и пет тънки кабела за хол сензорите.
Букса няма, кабела е срязан.
Купих един контролер 36в/500вата, свързах кабелите към хъба, един потенциометър 5к към изводите за ръчката за газта, подадох 36в от акумулатора - но не тръгва.
Останаха няколко букси не свързани. Знам че има извод към спирачки, към сензор някакъв за педалите и не знам още какво, но имам чувството че пропускам нещо, което активира контролера.
Някакви идеи?
Aми освен, че газта не е с пот ами е с хол сензор друго може и да не си объркал..
Пък дай някоя снимка - ние боб ли да фърлме..
:)
zach_82 - специалист
evparts.alle написа:
Aми освен, че газта не е с пот ами е с хол сензор друго може и да не си объркал..
Пък дай някоя снимка - ние боб ли да фърлме..
:) Благодаря за отговора, ето снимки:http://www.picbg.net/u/30399/55835/707918.jpg,
http://www.picbg.net/u/30399/55835/707919.jpg, http://www.picbg.net/u/30399/55835/707921.jpg

Какво още трябва да закача за да тръгне?
Ами така от разстояние като гледам ти трябва истински тротъл с хол сензор(най-добре готов купен) на мястото на пот-а.
Така няма да стане как я мислиш.
val4o89 - специалист
Да споделя нещо забавно. Оня ден реших да съчетая приятното с приятното :) и ходих на купон в Своге с колелото. Маршрута ми бе София, кв. Борово - Своге (65,6км). Минах по Ломско шосе през Костинброд. На отиване помагах с педали единствено на онова нанагорно след Костинброд, което е около 3-4 км. През останалото време само "ток". Честно казано не вярвах, че ще ми стигне токът, но за мое голямо учудване стана. Изхарчих точно 14.01Аh. Батерията е почти на една година, но няма промяна в параметрите. Средна скорост от 34км/ч. Максимална - 48км/ч. За информация - с конрадския мотор и лифепо4 хедуей 48v 15ah. Маршрута го взех за 1ч и 48мин.
Ради Тодоров - специалист
Някой знае ли дали този двигател 500w 8-FUN ще работи на 60V .Каква би била максималната скорост и ускорение?

Изображение
Subsa - специалист
Ще работи, остава въпроса колко време?

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: