Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Subsa - специалист
Въпросните уреди са за показание, не за измерване.
Процесора дава сравнително малко стойности в напрежението от шунта - примерно 0.05 волта, от там грешка...
Може да има и друга грешка, ако приема пиковите стойности, а не усреднява при измерването
Има и друго, че 8ач е при 0,5с разряд, не при 4-5с
evparts.alle - специалист
@hidrazin купи си една такава клетки направи измервания. Ако изкараш друго - ще поправя "грешката".
Ама щом ще се "ядеме" (това го казвам съвсем шегаджийски), тогава да се "ядеме" за всички батерии (марки и модели по светА), колко Ач са реално. ;)
Друго съвсем отделно, е че като ви се разбалансират малко пакетите и реалните ви "капацитети" мнооого отдавна са толкова реални, че никой не видя..(тук влизаме и ние, но кой "прореве"(това обикновено при тия със зарядни над 4А), го балансирам - става за 1 час. Имам страшна машина за тая работа) :-D

Важен е режима на ползване - това няма спор, но при даден режим аз съм измерил толкова (а и както се вижда в таблицата си пише по-принцип колко са - 8Ач). Хубавите клетки дават НАД КАПАЦИТЕТ, обаче ако е над 8,5А си е 9! Ако грешката е в мене тогава ще има големи отсъпки ;). Китай си е Китай - няма гаранция, че всяка партида ще е така(може и реални да излязат някой път..) :lol:
Има и друг момент "червените" работят на по-висок волтаж и БМС-а изключва по-късно (а БМС-а основен параметър от, който се "интересува" е волтажа). От там и караш повече. Понеже основната насока е "вело", пробега е толкова абстрактно понятие, че когато с такава батерия при смесен режим (педали+разумно каране+батерия) мина 60 км., се чудя как става.
:rolleyes:
А на @tonyboy батериите изкарват драстично повече при лек режим.10-ка е 100% твоята. Моля те опитай пак да караш много леко - да видим какво ще покаже ватмера. Вдигай максимум 20-25 (ако имаш нерви де). И ако може карай по равно.
:lol:
zach_82 - специалист
Колеги, помагайте!
Моето колело е с четков мотор и там всичко ми е ясно, но
сега ми попадна капла с хъб мотор и реших да сглобя още един велосипед.
От хъба излизат три дебели(фазите) и пет тънки кабела за хол сензорите.
Букса няма, кабела е срязан.
Купих един контролер 36в/500вата, свързах кабелите към хъба, един потенциометър 5к към изводите за ръчката за газта, подадох 36в от акумулатора - но не тръгва.
Останаха няколко букси не свързани. Знам че има извод към спирачки, към сензор някакъв за педалите и не знам още какво, но имам чувството че пропускам нещо, което активира контролера.
Някакви идеи?
Aми освен, че газта не е с пот ами е с хол сензор друго може и да не си объркал..
Пък дай някоя снимка - ние боб ли да фърлме..
:)
zach_82 - специалист
evparts.alle написа:
Aми освен, че газта не е с пот ами е с хол сензор друго може и да не си объркал..
Пък дай някоя снимка - ние боб ли да фърлме..
:) Благодаря за отговора, ето снимки:http://www.picbg.net/u/30399/55835/707918.jpg,
http://www.picbg.net/u/30399/55835/707919.jpg, http://www.picbg.net/u/30399/55835/707921.jpg

Какво още трябва да закача за да тръгне?
Ами така от разстояние като гледам ти трябва истински тротъл с хол сензор(най-добре готов купен) на мястото на пот-а.
Така няма да стане как я мислиш.
val4o89 - специалист
Да споделя нещо забавно. Оня ден реших да съчетая приятното с приятното :) и ходих на купон в Своге с колелото. Маршрута ми бе София, кв. Борово - Своге (65,6км). Минах по Ломско шосе през Костинброд. На отиване помагах с педали единствено на онова нанагорно след Костинброд, което е около 3-4 км. През останалото време само "ток". Честно казано не вярвах, че ще ми стигне токът, но за мое голямо учудване стана. Изхарчих точно 14.01Аh. Батерията е почти на една година, но няма промяна в параметрите. Средна скорост от 34км/ч. Максимална - 48км/ч. За информация - с конрадския мотор и лифепо4 хедуей 48v 15ah. Маршрута го взех за 1ч и 48мин.
Ради Тодоров - специалист
Някой знае ли дали този двигател 500w 8-FUN ще работи на 60V .Каква би била максималната скорост и ускорение?

Изображение
Subsa - специалист
Ще работи, остава въпроса колко време?
freewheel - напреднал
Ради,
Някъде по назад бях писал за този двигател, защото аз карам с такъв, но все пак да напомня, тук: http://www.ebikes.ca/simulator/, можеш да видиш негова крива на параметрите, той е четвъртия отгоре надолу в най-горната графа на таблицата, пише BPM36V500W, BPM e моделът.
Имай предвид, че там са дали данни за спийд код 10, а тук "elektrovelosipedi.com" продават спиид код 11, което на практика означава с около 5% по-ниска макс. скорост, но пък за сметка на това малко по-голям въртящ момент, който и без това е доста добър. Моето мнение е, че този двигател спокойно може да изпревари по ускорение 1000 ватов от големите чинии. Ако някой със 1000 ватов има желание можем да се уговорим за тест, контролерът ми е програмируем и мога да му настроя "overspeed +10% (110%), така че да се изравни със скоростния режим на "големите братя".

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: