Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ludiagsm - специалист
Ради Тодоров написа:
Колеги двоумя се между заден мотор на 8FUN 500w редукторен и 1000w обикновен безчатков. 8FUN-а имам представа какво ускорение и скорост отдава но за 1000w не знам нищо. Контролера ми е 25 амперов 48v не знам дали въобще е подходящ за 1000w мотор?Каква максимална скорост се постига с 1000w и какво е ускорението?
Зависи каква точно ти е батерията колко волта дава в заредено състояние ,между 50-56 км в час по-равно. Ускорението с 25 ампера контролер на 48 волта с директ драйв мотор е слабичко :) В момента карам този: http://ludiagsm.snimka.bg/motorcycles/m ... 770666.all ел велосипед с 15 амперчаса липо батерия от колегата Зекотек с 1000вата мотор и 24 ампера контролер.
Ради Тодоров - специалист
Интересно колело Лорети ми спомена за новата ти придобивка с тази изнесена напред вилка попревърта гума задължително при тръгване.Значи да слагам голямата 1000 ватова баница и да не му мисля 7 - 8 км/ч от горе в сравнение с 500w мотор са си голям плюс.Батерията ми е 10А 48в липо от Зекотек би трябвало да се справи.
ludiagsm - специалист
Ради Тодоров написа:
Интересно колело Лорети ми спомена за новата ти придобивка с тази изнесена напред вилка попревърта гума задължително при тръгване.Значи да слагам голямата 1000 ватова баница и да не му мисля 7 - 8 км/ч от горе в сравнение с 500w мотор са си голям плюс.Батерията ми е 10А 48в липо от Зекотек би трябвало да се справи.
Да ще е екстра
ludiagsm - специалист
Ще ходя малко към морето и мисля да си взема и ел колелцето ,да се возим с приятелката ми из курорта :) И така днес ми остана време и набързо скалъпих една конструкцийка за задна седалка и степенки ,а пък мой приятел ми направи и тапицира седалката и веднага направихме тест драйв. Беше супер :)

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
sasko12345 - специалист
веднъж май те засякох на басейна в борисовата. Ама я кажи като е с 1 клетка повече БМС и зарядното и те ли са различни
ludiagsm - специалист
sasko12345 написа:
веднъж май те засякох на басейна в борисовата. Ама я кажи като е с 1 клетка повече БМС и зарядното и те ли са различни
Ха ти ли беше това бе Сашко :) , да с допълнителната клетка бмс-а си е същия , този модел на зекотек поддържа до 16 клетки аз съм с 14 ,зарядното ми го преправиха да изключва на по-високо напрежение и това е общо взето.
sasko12345 - специалист
а този БМС става ли за ЛИФЕПО4
Ради Тодоров - специалист
Аз до колкото съм чувал от създателя му е програмируем и би трябвало.
sasko12345 - специалист
мойта батерия е 48в 10ач и май е купена от зекотек ама не съм сигурен. ще питам предния собственик
ludiagsm - специалист
.
sasko12345 написа:
а този БМС става ли за ЛИФЕПО4
Става за всички и найстина е програмируем

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: