Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sanig - специалист
Тани написа:
Аз ли нещо не разбрах? върху какво мислите да сложите този талашит? И как ли му влияе влагата?
в антрето сме с такива плоскости директно на земята, защото още не бях решила какъв ще бъде пода, а и другите стаи бяха с предимство.
Засега не е имало проблем с влага. И моята идея беше да използвам тях вместо гипсфазер
sanig - специалист
velsi, направили ли пода с ОСВ плоскости ? Интересува ме скарата колко гъсто я направи
velsi - Почетен майстор
Не съм започнал още, но всъщност се колебая дали да има скара или не. Ако има обаче, мисля да е през 30 см, а плоскостите да нарежа на 60х60 см. Засега надделява варианта без скара, защото пода ми е от дъски и мога дректно в тях да захвана ОСВ-то и само да подлагам, където е нужно.
sanig - специалист
В момента моите плоскости са на земята директно върху замаската, но тя е много крива и затова се интересъвам за скарата.Ако тая седмица излеем плочата на терасата ,живот и здраве другата почваме пода
velsi - Почетен майстор
Със скара ми се струва по-лесно, но тия летви трябва да ходя някъде да ги поръчвам, да чакам, да ги плащам, транспортирам.... Нещо, с което някак не ми се занимава.
sanig - специалист
Аз си мислех да ми нарежат в склада откъдето ще купувам плоскостите. Нашите са много стари и при всички случаи ще ги подменям. Мисля че няма да има проблем летвите да са нарязани от съшите плоскости?
velsi - Почетен майстор
И това си го мислих, но аз си ги представям тези летви със сечение от порядъка на 30х30 или 20х20 мм. А плоскостите доколкото знам са някъде към 8 мм дебелина. Не знам ако са толкова тънки дали ще може качествено да се изравни.
Дадоха ми интересна идея: лепило от рода на Ц200 и дървени стърготини от банцинг. С тази смес се прави замазка на пода и след изсъхване се полага каквото ще се полага. Даже май ще може и да се поизцикли тук там при нужда. :idea:
sanig - специалист
С тази смес пълнят фуги при паркет и дюшеме. Аз не искам да правя замаска на пода , защото ходим по него, няма как да го заобикаляме. Аз и не искам да го вдигам ,а самода се изравни за ламината и затова си мислех че 8 мм ще са достатъчни , ама може и да греша
много сложно стана нека да вземе 2-3 торби теракол от най- евтиния и да го ползва като саморазливна замазка само там където има неравности, и после да сложи 2 пласта изолация за ламинат- става барзо и наи важно 6е е евтино аз направих така в къщи стана супер

Тема "колко дебела да си направя замаската" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: