Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
8180 - майстор
Pooh написа:
ватата освен изолация предпазва от развитие на микроорганизми,

:?: :?
Pooh - майстор
Ами всъщност да, бях чел, че поради състава си (всяка вата има има процентно садържание на стъкло) гризачи, насекоми и микроорганизми просто не могат да се развъдят. Ако ме попитат къде точно, едва ли ще се сетя веднага, но ако ми попадне пак ще пусна линк ... ако е било из нета разбира се :wink:
trevora - специалист
Това е скица на стаята и терасата.Същото е разположението на жилищата над нас.Сградата е 6 етажа + 1 мансарден етаж.Ние сме на 3 етаж.

Прикачен файл

scan0001.JPG
scan0001.JPG (7.37 KиБ) Видяна 3493 пъти
Pooh - майстор
Мдааа ... МНОГО голяма е вероятноста, водата да идва от терасата на съседите над вас. Ако е спестена хидроизолацията, топлоизолацията прекъсва там където пода на терасата се свързва със стената - това е доста компрометирано място. Вероятно и те ще имат същият проблем след като поживеят малко и позатоплят помещенията, но с горната тераса. Предполагам, че по всички тераси има плочки и лесните решения са вече невъзможни.
Викате строителя/техника, който ви е под ръка. Обсъдете възможностите да попадне вода зад изолацията, защото явно това се случва. Може да се провери все пак и завършването на изолацията към покрива ... ей така за всеки случай. Нека да излязат с "експертно становище" хората от фирмата и с решение на проблема. Ако не срешнеш разбиране - потърси експертно мнение от ... някоя надзорна фирма да кажем. Но се съмнявам строителите да откажат да поправят нещата, все пак щом строят до вас са ти в ръцете поне докато приключат и разпродадат всичко :wink:
Майтапа настрана - в правото си си да искаш гаранционно обслужване на компрометирана конструкция или изолация, или каквото и да е което са ти предали.
Решението ако проблема е в терасата на съседите:
Къртят се плочките. Полага се хидроизолация. Полага се топлоизолация. Полагат се плочките отново. ... неприятен процес, особенно в това време на годината, но е по-добре, отколкото да те вкарат в ремонтни работи посред зима ... и то в края на годината, когато празниците са повече от делниците

П.П. Дали може само да допълниш на схемата местат където избива мухъл ... примерно с друг цвят. За да видя поне на теория дали съм познал :wink:
trevora - специалист
Pooh,благодаря ти :) Дълбоко се съмнявам,че стройтеля ще ми обърне някакво внимание при условие ,че аз веднъж вече съм го викала както споменах в по-горните ми постове.Решението ми е да си намеря надзорна фирма или да се обърна към застрахователя.

Прикачен файл

scan0002.JPG
scan0002.JPG (21.32 KиБ) Видяна 3486 пъти
Pooh - майстор
Абе опитай пак ... в смисъл говори с някой по-отговорен фактор - искай да дойде Инженер, а не техническо лице (в смисъл Главният инженер на съответната фирма). Като гледам къде е мухъла - нищо чудно да се окаже, че точно от терасата на съседите идва проблема. Ако със строителите не стигнето до консенсус (кви купешки думички знам, а?), опитай да се разбереш със съседите - все пак при тях трябва да се кърти. Застрахователя ... знам ли, до сега не съм чул застраховател да е покрил такива поразии, но си струва да се опита.
Имай предвид все пак следното - дали са ти гаранция и си в правото си, да искаш ПЪЛНО СЪДЕЙСТВИЕ. Можеш да им създадеш достатъчно проблеми и само с антирекламата - обясняване на потенциалните им клиенти какво се случва с тях в бъдеще ... дори и да не го направиш наистина, строителя винаги ще се опасява от това :wink:

Късмет и побързай - дойдоха почти големите разпивки и после до Трифон Зарезан никой няма да ти обърне внимание
ribnikolaevi - майстор
Това че има сторопор, не означава че коефициента на топлопроводност е такъв, какъвто трябва. Мухълът избива на характерни места. Възможно е проблемът да е временен - само за първите една-два години. Но това едва ли е успокоение за теб, ЗАТОВА:
Говори направо с шефа на фирамата. Покажи му снимките. Ако не е отзивчив, кажи му че ще пуснеш името на фирмата във форумите. При сегашната ситуация на пазара очаквам да се трогне.
Все пак коя е фирмата наистина?

Апропо, Вие да сте усвоявали тераса? И по-точно над вашата детска, на горния етаж, има ли стая?
trevora - специалист
Не,нито ние ,нито на горния етаж е усвоена терасата.Разположението на горния етаж е абсолютно същото като при нас.
silllveto - Майсторица
Тук ще вмъкна и една причина за теч - сифонът на терасата не е в най-ниската му точка и се събира вода, която не се оттича. И това ни се случи. Свали мазилката на ъгъла в хола. Обърнахме се към строителя и бавно, но успешно проблемът се реши.
emil_v r - майстор
Здр.- те ,
пиша ви понеже аз слагам такива сифони точно ...
и имам набл. как ги слагат и други ...

Новата вълна сифони от ПВЦ :wink: (виж ми подписа)
не са мн. удачни , + скъпи + масово несе монтират и уплътняват качествено от майсторът.
Тече покраи самата тръба и около самото заустване на сифоня ,
(бе така си беше и по Живково вр. ) , попива в рехавата замаззка
плъззва по фибраня .... и ужассс .

Не съм чел обстойно какво сте писали по- горе , понеже ми е полов ден ...
ноо 90% проблемът е около сифоня :-D .

По другите вариянти съм съгласен с Пух .

Тема "В нас ли е проблема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: