Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Стефан - майстор
velsi написа:
Какво да пояснявам повече? Описах съвсем ясно какво трябва да се направи. А това, което ти съветваш просто няма да стане. Нито ще разбереш откъде е изпуснал пакета, нито ще се оправи като просто го обмажеш със силикон. И още нещо: във стъклопакета няма гумени уплътнения! И стига с тези джамджии.
Извинявам се за джамджиите. Сигурно неправилно съм се изразил за гумените уплътнения. Гумените уплътнения не са в стъклопакета. Те уплътняват стъклопакета към цялата конструкция чрез миждинните лайсни. Пак ли не съм ясен?
velsi - Почетен майстор
На мене си ми ясен от самото начало. Защото знам много добре за какво говорим. Но ти казвам за последно, че със държане на слънце и просто замазване няма да се реши проблема.
Стефан - майстор
velsi написа:
На мене си ми ясен от самото начало. Защото знам много добре за какво говорим. Но ти казвам за последно, че със държане на слънце и просто замазване няма да се реши проблема.
Възможно е и да си прав, ама... Ще видим накрая кой ще излезе прав. Дано не изтриеш темата, щом видиш накъде клонят везните. Както, между впрочем, винаги се получава в спор с модератори. Нищо лично. Форум е, все пак. Простолюдието просто няма шанс.
velsi - Почетен майстор
Аз лично стъклопакети не произвеждам. Има си фирми, които си имат машини и всичко необходимо. Не е задължително всичко да си изработваш сам. Понякога така е по-изгодно. Така, че нямам никаква изгода. Трия само, когато разговора се отклони от темата и се превърне в безсмислен чат, пълен с глупости. Смятам, че помогнахме на автора на темата, макар и спорейки помежду си. Пък какво той ще предприеме си е негова работа.
Takezo Sensey - модератор
Стефане не спорим споделяме опит.
С velsi сме пипали по един два пакета та затова пишем.Не че идеята на hygro не е добра, напротив panalov може да опита но е малко по сложно за изпълнение.В крайна сметка един нов пакет на средно статистически прозорец няма да е повече от 40-70 лв. :wink:
Стефан - майстор
takezo написа:
.В крайна сметка един нов пакет на средно статистически прозорец няма да е повече от 40-70 лв. :wink:
Зависи къде е. Аз си мисля, че такъв прозорец е поне 200 лв/за Пловдив/. Ако цените в Перник са такива, ще дойда там да ми направите дограмата. Даже и с превоза ще съм на далавера.
ОФТОПИК
Стефан написа:
takezo написа:
.В крайна сметка един нов пакет на средно статистически прозорец няма да е повече от 40-70 лв. :wink:
Зависи къде е. Аз си мисля, че такъв прозорец е поне 200 лв/за Пловдив/. Ако цените в Перник са такива, ще дойда там да ми направите дограмата. Даже и с превоза ще съм на далавера.
Прозореца не е пакет ( стъклопакет ) и стъклопакета не е прозорец .
panalov - специалист
Гледам, че се е заформила добра дискусия.
Прозореца е стъклопакета е 2.3 м2 така че няма да ми излезне кой знае колко скъпо при цените които ми дадоха 2 фирми .
Едната 52лв за ка+бяло,45лв бяло и цветно и 35лв за бяло+бяло
Другата 46 лв за ка+бяло .
Мен ме интересува как да ми гарантират ,че съклото е ка
panalov написа:
Мен ме интересува как да ми гарантират ,че съклото е ка
Никак ... освен утвърденото име на фирмата от където ще го поръчаш да гарантира това, "набито" око може да го познае.Ка пакета има леко сив, кафяв, виолетов отенък и свето пропускливост около 80 % по тъмно е самото стъкло сравнено с обикновенното. Обикновения пакет леко синее, зеленее и пропуска светлината 96 % ... Повърхността на Ка стъклото винаги е по топла от обикновения пакет оттам и няма образуване на конденз. :wink:
nihonjin - специалист
Паналов, това с конденза не е "огромен" проблем. Нито ти намалява топлоизолацията особено нито шумоизолацията. Само дето е грозно.
Аз бих те посъветвал без да бързаш да си избереш фирма и да си поръчаш нов пакет. Миналата година си поръчвах на цени сходни с тези които цитираш.
Относно К-стъклото, познава се без проблем на око. Наистина малко сивее, синее. Ако имаш още стари прозорци наблизо и поставиш пакета до тях разликата е очевидна. "Номера със запалката" също работи - цвета на отражението на пламъка от страната с покритие е различен. Виждал съм "синеещо" отражение и "червенеещо" отражение. На обикновенните стъкла "жълтее".

Тема "Разхерметизиран стъклопакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: