velsi написа:Какво да пояснявам повече? Описах съвсем ясно какво трябва да се направи. А това, което ти съветваш просто няма да стане. Нито ще разбереш откъде е изпуснал пакета, нито ще се оправи като просто го обмажеш със силикон. И още нещо: във стъклопакета няма гумени уплътнения! И стига с тези джамджии.Извинявам се за джамджиите. Сигурно неправилно съм се изразил за гумените уплътнения. Гумените уплътнения не са в стъклопакета. Те уплътняват стъклопакета към цялата конструкция чрез миждинните лайсни. Пак ли не съм ясен?
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Стефан
- майстор
42 мнения в "Разхерметизиран стъклопакет"
Стефан
- майстор
velsi написа:На мене си ми ясен от самото начало. Защото знам много добре за какво говорим. Но ти казвам за последно, че със държане на слънце и просто замазване няма да се реши проблема.Възможно е и да си прав, ама... Ще видим накрая кой ще излезе прав. Дано не изтриеш темата, щом видиш накъде клонят везните. Както, между впрочем, винаги се получава в спор с модератори. Нищо лично. Форум е, все пак. Простолюдието просто няма шанс.
velsi
- Почетен майстор
Аз лично стъклопакети не произвеждам. Има си фирми, които си имат машини и всичко необходимо. Не е задължително всичко да си изработваш сам. Понякога така е по-изгодно. Така, че нямам никаква изгода. Трия само, когато разговора се отклони от темата и се превърне в безсмислен чат, пълен с глупости. Смятам, че помогнахме на автора на темата, макар и спорейки помежду си. Пък какво той ще предприеме си е негова работа.
Takezo Sensey
- модератор
Стефане не спорим споделяме опит.
С velsi сме пипали по един два пакета та затова пишем.Не че идеята на hygro не е добра, напротив panalov може да опита но е малко по сложно за изпълнение.В крайна сметка един нов пакет на средно статистически прозорец няма да е повече от 40-70 лв.
С velsi сме пипали по един два пакета та затова пишем.Не че идеята на hygro не е добра, напротив panalov може да опита но е малко по сложно за изпълнение.В крайна сметка един нов пакет на средно статистически прозорец няма да е повече от 40-70 лв.

Стефан
- майстор
takezo написа: .В крайна сметка един нов пакет на средно статистически прозорец няма да е повече от 40-70 лв.Зависи къде е. Аз си мисля, че такъв прозорец е поне 200 лв/за Пловдив/. Ако цените в Перник са такива, ще дойда там да ми направите дограмата. Даже и с превоза ще съм на далавера.
Takezo Sensey
- модератор
ОФТОПИК
Стефан написа:Прозореца не е пакет ( стъклопакет ) и стъклопакета не е прозорец .takezo написа: .В крайна сметка един нов пакет на средно статистически прозорец няма да е повече от 40-70 лв.Зависи къде е. Аз си мисля, че такъв прозорец е поне 200 лв/за Пловдив/. Ако цените в Перник са такива, ще дойда там да ми направите дограмата. Даже и с превоза ще съм на далавера.
panalov
- специалист
Гледам, че се е заформила добра дискусия.
Прозореца е стъклопакета е 2.3 м2 така че няма да ми излезне кой знае колко скъпо при цените които ми дадоха 2 фирми .
Едната 52лв за ка+бяло,45лв бяло и цветно и 35лв за бяло+бяло
Другата 46 лв за ка+бяло .
Мен ме интересува как да ми гарантират ,че съклото е ка
Прозореца е стъклопакета е 2.3 м2 така че няма да ми излезне кой знае колко скъпо при цените които ми дадоха 2 фирми .
Едната 52лв за ка+бяло,45лв бяло и цветно и 35лв за бяло+бяло
Другата 46 лв за ка+бяло .
Мен ме интересува как да ми гарантират ,че съклото е ка
Takezo Sensey
- модератор
panalov написа:Мен ме интересува как да ми гарантират ,че съклото е каНикак ... освен утвърденото име на фирмата от където ще го поръчаш да гарантира това, "набито" око може да го познае.Ка пакета има леко сив, кафяв, виолетов отенък и свето пропускливост около 80 % по тъмно е самото стъкло сравнено с обикновенното. Обикновения пакет леко синее, зеленее и пропуска светлината 96 % ... Повърхността на Ка стъклото винаги е по топла от обикновения пакет оттам и няма образуване на конденз.

nihonjin
- специалист
Паналов, това с конденза не е "огромен" проблем. Нито ти намалява топлоизолацията особено нито шумоизолацията. Само дето е грозно.
Аз бих те посъветвал без да бързаш да си избереш фирма и да си поръчаш нов пакет. Миналата година си поръчвах на цени сходни с тези които цитираш.
Относно К-стъклото, познава се без проблем на око. Наистина малко сивее, синее. Ако имаш още стари прозорци наблизо и поставиш пакета до тях разликата е очевидна. "Номера със запалката" също работи - цвета на отражението на пламъка от страната с покритие е различен. Виждал съм "синеещо" отражение и "червенеещо" отражение. На обикновенните стъкла "жълтее".
Аз бих те посъветвал без да бързаш да си избереш фирма и да си поръчаш нов пакет. Миналата година си поръчвах на цени сходни с тези които цитираш.
Относно К-стъклото, познава се без проблем на око. Наистина малко сивее, синее. Ако имаш още стари прозорци наблизо и поставиш пакета до тях разликата е очевидна. "Номера със запалката" също работи - цвета на отражението на пламъка от страната с покритие е различен. Виждал съм "синеещо" отражение и "червенеещо" отражение. На обикновенните стъкла "жълтее".
Тема "Разхерметизиран стъклопакет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература