Заглажда се с маламашка,но си има специфика на движенето на инструмента.
би ли обяснил в какво се състои тая специфика,ако обичаш разбира се
Заглажда се с маламашка,но си има специфика на движенето на инструмента.
parvev написа:Mи номера(на китайкатаЗаглажда се с маламашка,но си има специфика на движенето на инструмента.
би ли обяснил в какво се състои тая специфика,ако обичаш разбира се
MASTER написа:По добре става с маламашка, отколкото с мистирия тази операция.
А за да не се пердаши замазката се прави малко по влажна, и като се тегли малко по прецизно с мастара си става достатъчно гладка, за да е готова направо за ламинат
Прикачен файл
chapara написа:С приказки толкова,ако някой прави замазка в София,може да се отзова за да направиме едно клипче за ТубатаАз ще правя след някоя и друга седмица, но ще е перлитова - бърка ли? Ако да, в единия край мога да оставя един квадрат да го направим само с пясък.
dito написа:Колкото става ,става ,идвам ,само да не съм за риба.Май с перлита не трябва да ни бърка,стига да се спази технология ,която пак съм писал(накисване на перлитаchapara написа:С приказки толкова,ако някой прави замазка в София,може да се отзова за да направиме едно клипче за ТубатаАз ще правя след някоя и друга седмица, но ще е перлитова - бърка ли? Ако да, в единия край мога да оставя един квадрат да го направим само с пясък.
Имам само фотоапарат, но не и по-сериозна камерка.
JORO написа:Няколко човека по-нагоре вече го казаха, но все пак ще опитам малко по-подробно да обясня:Схванахме му чалъма и го правим точно с циментово мляко и резултатът накрая като му свикнеш е: ГЛАДКО като СТЪКЛО. Прероръчвам го на всеки преди паркет или на помещение което ще остава само на замазка (гараж, мазе и т.н.). Но все пак благодаря за отговора.
1. Заравнява се замазката.
2. В зависимост от това колко рядък е бетона (или колко е топло времето), се оставя малко да дръпне... примерно - да няма циментово мляко отгоре.
3. Взема се сух цимент в канчока и с ръка започва да се ръси отгоре.
4. ОСТАВЯ се дотогава, докато сухия цимент се омокри и стане влажен.
5. С мистрията започва да се заглажда, като може допълнително да се поръсва с цимент, където не е достатъчно, но пак трябва да се изчака да се навлажни от замазката! Не се мокри допълнително с вода, сухия цимент трябва сам да си "дръпне" влага от замазката! Не се оставя за другия ден или от сутринта - за следобед! Общо-взето при топло време на открито след изравняване с мастара се оставя 30 мин. - 1 час, след това се поръсва и т.н.
6. За да се заглажда добре:
- количеството, което поръсваме отгоре не трябва да е много или малко и трябва да е станало пластично, а не като циментово мляко или сухо.
- мистрията да няма остри ъгли (аз изпозвам една по-специална, която от работа е станала направо като елипса)
7. Така гланцирана, замазката става като огледало и няма да мръдне с десетилетия.
Всъщност, нищо сложно няма, но човек трябва да види - по-лесно е от всякакви обяснения...
Схванахме му чалъма и го правим точно с циментово мляко и резултатът накрая като му свикнеш е: ГЛАДКО като СТЪКЛО. Прероръчвам го на всеки преди паркет или на помещение което ще остава само на замазка (гараж, мазе и т.н.). Но все пак благодаря за отговора.Ми айде сега едно клипче в Ютуба
chapara написа:Не съм правил клип, тъй като беше много тъмно по гаражите и мазетата където я гланцирахне и с телефона нямаше да се получи нищоСхванахме му чалъма и го правим точно с циментово мляко и резултатът накрая като му свикнеш е: ГЛАДКО като СТЪКЛО. Прероръчвам го на всеки преди паркет или на помещение което ще остава само на замазка (гараж, мазе и т.н.). Но все пак благодаря за отговора.Ми айде сега едно клипче в Ютуба
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: