Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
parvev - специалист
n_a написа:
Мрежата стана ясно че все едно я няма (чудно къде ли е спрямо майките)
Това сега дето го имаш, е една добра основа за 2 пръста замазка армирана с фибри.
зависи от дебелината на пръстите
Окончателно може ли да се полага върху моята напукана замаска нова настилка без компромис за здравина/качество?

Ако да, моля за процедурата която да спазвам:
1.
2.
...

Благодаря!
simeonov_74 - специалист
istorm написа:
Окончателно може ли да се полага върху моята напукана замаска нова настилка без компромис за здравина/качество?

Ако да, моля за процедурата която да спазвам:
1.
2.
...

Благодаря!
Според мен не е нужно да къртиш старата щом имаш вариант да я задигаш още нагоре. По-горе съм ти написал кое след кое следва, като прецениш сам арматурната мрежа дали да я сложиш преди шприца или след него (както ти е по удобно).
rockwall - майстор
според мен - рязане на улеи на местата, където ще минават гумите е най-леко решение

следва :
1. къртене,
2. надробяване на парчетата,
3. изкопаване на по-дълбоко на изкъртените места
4. насипване на парчетата и друг чакъл
5. трамбоване
6. найлон
7, мрежа, изрязана по размера на дупките
8. 10см бетон,
9 28 дни поливане
simeonov_74 - специалист
rockwall написа:
според мен - рязане на улеи на местата, където ще минават гумите е най-леко решение

следва :
1. къртене,
2. надробяване на парчетата,
3. изкопаване на по-дълбоко на изкъртените места
4. насипване на парчетата и друг чакъл
5. трамбоване
6. найлон
7, мрежа, изрязана по размера на дупките
8. 10см бетон,
9 28 дни поливане
Е това ли ти е най-лекото решение :? :lol: Тези 10см бетон през цяло ли предлагаш да е или само където си изрязвал улеите? :down:
rockwall - майстор
simeonov_74 не разбирам коментара ти

давам идея - ако си хареса някоя от предложените - да опита :?

РАЗБИРА СЕ много лесно се дават идеи - твоите също са ОК
ВИЖ КЪРТЕНЕТО ТРЯБВА ДА ТЕ ВЛЕЧЕ и изисква талант

лесното в предложението ми е, че ще укрепва само площта, върху която ще е най-голямото натоварване - т.е. където минават гумите

по-леко е да изкърти улеи, вместо да кърти целия гараж -
все пак няма да вкарва валяк или танк вътре :cool:

къртенето може да се размине и с метални улеи, заварени върху забити в земята железа, по които да се вкарва колата, но това изобщо не е по-лесен начин и не спасява от бъдещ ремонт, ако останалото покритие около тези пътеки продължи да се рони

продължавам с обяснението
10см бетон само за каналите - ако беше за целия гараж нямаше да има нужда от улеи ( а в самите тях щеше да е 10см + дълбочината на канала)

10см бетон върху каквато и да е здрава основа (тук е замазана и навярно ВЕЧЕ се е трамбовала, защото явно преди това не е била ) нямаше да налага да се кърти каквото и да било под него

няма смисъл да се копаят канали, ако се налива целия гараж с 10см ... т.е. към 2-3 м3 бетон.

Ако беше 10см за целия гараж , но няма ниво - къртенето си остава

Ако нивото не е проблем - викай бетоновоза, 10м2 найлон и 2 мрежи и наливай

СКЪПО , ама лесно.
simeonov_74 - специалист
rockwall написа:
simeonov_74 не разбирам коментара ти

давам идея - ако си хареса някоя от предложените - да опита :?

РАЗБИРА СЕ много лесно се дават идеи - твоите също са ОК
ВИЖ КЪРТЕНЕТО ТРЯБВА ДА ТЕ ВЛЕЧЕ и изисква талант

лесното в предложението ми е, че ще укрепва само площта, върху която ще е най-голямото натоварване - т.е. където минават гумите

по-леко е да изкърти улеи, вместо да кърти целия гараж -
все пак няма да вкарва валяк или танк вътре :cool:

къртенето може да се размине и с метални улеи, заварени върху забити в земята железа, по които да се вкарва колата, но това изобщо не е по-лесен начин и не спасява от бъдещ ремонт, ако останалото покритие около тези пътеки продължи да се рони

продължавам с обяснението
10см бетон само за каналите - ако беше за целия гараж нямаше да има нужда от улеи ( а в самите тях щеше да е 10см + дълбочината на канала)

10см бетон върху каквато и да е здрава основа (тук е замазана и навярно ВЕЧЕ се е трамбовала, защото явно преди това не е била ) нямаше да налага да се кърти каквото и да било под него

няма смисъл да се копаят канали, ако се налива целия гараж с 10см ... т.е. към 2-3 м3 бетон.

Ако беше 10см за целия гараж , но няма ниво - къртенето си остава

Ако нивото не е проблем - викай бетоновоза, 10м2 найлон и 2 мрежи и наливай

СКЪПО , ама лесно.
Мисля че това е най-хамалският начин (включително и да я къртиш цялата). Я обясни как смяташ да заличиш цепнатината между старата замазка и новият бетон (аз поне не виждам начин). И защо му е изобщо да я поправя,като по твоят начин напукванията между старата замазка и новият бетон няма как да ги скрие, по добре да си седи с сегашните цепнатини. Той ясно е обяснил че иска да я поправя точно заради тях.
rockwall - майстор
Ако хамалски значи - НАЧИН да се направи здраво - СЪГЛАСЕН СЪМ, че е хамалски.

Накара ме да прочета всичко и да ти кажа не видях никъде да се притеснява от граница нов-стар бетон - човекът иска да си оправи пукнатините.

Твоят шприц (без точната рецепта), който се клепа с метлата върху мрежата е класика, мо какво точно трябва да се постигне с мазане на циментово мляко върху мрежа, че нещо не ми е ясно.

Освен че ще си направи една хубава бъдеща прашилка в гаража не мисля че нещо друго ще стане - като гледам и колко разбира човека.

Не си казал и дали ще има нещо върху шприца и мрежата - нещо като нови сантиметри бетон или замазка ????? или така да си джвака по мрежата със шприца, че хептен да изрони всичко .....

Гледам че си писал за хиляди м2, но не ми се вярва да правите замазките върху ронещи се стари и напукани замазки и пак да стават ОК.

То, ако ще е за клепане, да си вземе една буца асфалт, да я стопи в една тенекия и да намаже целия гараж. Отгоре хвърля дребна мозайка и пясък и е готов.

Става трепач - само да не става много горещо в гаражчето, че да залепне колата през лятото.

Иначе това си е добро решение - хем ще е пластично и ще убира движението на цепнатините, хем няма да се хлъзга :lol:

Малко с миенето не знам как ще дойде, ама иначе с пукнатините ще се реши проблема.

По-лесно от тва е да налее само цепнатините с асфалт или ОЩЕ ПО-ЛЕСНО -само да хвърли един балатум на земята, че да ги скрие
:oops:

Според мен само с шприц нищо няма да направи. Пъкнатините не са толкова големи че да поберат достатъчно количество смес, за да не се рони, а освен това явно има и напрежение и движение там.

Няма да мине много и всичките пукнатини ще се покажат отново.

спирам да споря - явно всеки си има мнение - трудността е за този, който има пукантини - да направи избор.
Илиян Илиев™ - майстор
Не знам какво толко му умувате на човека проблемите. Каза му се как и точка по въпроса. Да излива и да не се чуди и за да му е лесно миенето един хеликоптер или плочки. Няма нужда да се карате и да спорите. :wink:

И без това е ясно, че колегата с декарите замазка я е взел на много добра цена за квм за да прави подобни "шприцове", пък и да ги хвали на всичкото отгоре. :lol:

Строителната практика на много поколения показва, че е предостатъчно едно добро обезпрашаване с метла и леко намокряне. Кви бози, кви пет лева? Ората плочки лепат така, тоя нашиу замазка ша прай. :? :lol: :shock:

п.п. Аре некой, ако рече да са събуди да го еВа.
simeonov_74 - специалист
rockwall написа:
Ако хамалски значи - НАЧИН да се направи здраво - СЪГЛАСЕН СЪМ, че е хамалски.

Накара ме да прочета всичко и да ти кажа не видях никъде да се притеснява от граница нов-стар бетон - човекът иска да си оправи пукнатините.

Твоят шприц (без точната рецепта), който се клепа с метлата върху мрежата е класика, мо какво точно трябва да се постигне с мазане на циментово мляко върху мрежа, че нещо не ми е ясно.

Освен че ще си направи една хубава бъдеща прашилка в гаража не мисля че нещо друго ще стане - като гледам и колко разбира човека.

Не си казал и дали ще има нещо върху шприца и мрежата - нещо като нови сантиметри бетон или замазка ????? или така да си джвака по мрежата със шприца, че хептен да изрони всичко .....

Гледам че си писал за хиляди м2, но не ми се вярва да правите замазките върху ронещи се стари и напукани замазки и пак да стават ОК.

То, ако ще е за клепане, да си вземе една буца асфалт, да я стопи в една тенекия и да намаже целия гараж. Отгоре хвърля дребна мозайка и пясък и е готов.

Става трепач - само да не става много горещо в гаражчето, че да залепне колата през лятото.

Иначе това си е добро решение - хем ще е пластично и ще убира движението на цепнатините, хем няма да се хлъзга :lol:

Малко с миенето не знам как ще дойде, ама иначе с пукнатините ще се реши проблема.

По-лесно от тва е да налее само цепнатините с асфалт или ОЩЕ ПО-ЛЕСНО -само да хвърли един балатум на земята, че да ги скрие
:oops:

Според мен само с шприц нищо няма да направи. Пъкнатините не са толкова големи че да поберат достатъчно количество смес, за да не се рони, а освен това явно има и напрежение и движение там.

Няма да мине много и всичките пукнатини ще се покажат отново.

спирам да споря - явно всеки си има мнение - трудността е за този, който има пукантини - да направи избор.

Пиша за последен път по темата ,тъй като е излешно да спорим и не виждам да има смисъл. Ние му казваме, а той човека сам си избира как да я направи за по лесно.
1.Именно между старата и новата замазка не може да се получи никаква споика и за това ще останат пукнатини на въпросните изкъртени улей
2.Шприца ,е именно за спойка между старата и новата замазка и си прав че е класика(става и с рядак теракол но е по скъпо решение)
3.Ако мислиш че при къртенето и изнасянето на боклука, няма пушилка и е по лесно ОК!
4. За над мрежата съм писал но явно не си прочел всичко.Писах че щом има вариант да я задига върху старата замазка шприц ,мрежа и нови 4-5см замазка и ако желае да я гланцира с циментово мляко отгоре(изпробвано е и става супер гладко и ще му е много лесно почистването след това).
5. Замазките на тези хиляди кв. ги правихме(понеже срършиха) върху бетон и пак ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използваме шприц
6 А това за асфалта трябва да го обясниш по-подробно как става :-D :lol:

Тема "Как да се поправи напукан под на гараж?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: