Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavkatay - майстор
единак написа:
...........................Струва ми се, че накрая може да получиш къща, която съответства на виждането на зидаря без основно образование, а не на твоето.
ето това ми се въртеше в главата през цялото време, но не можах да го формулирам така точно :prayer:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
на този обект нямше къде да си хвана прозорците с крепежни елементи, защото беше зидано с кал и заклинени зидовете с дървени клинове(зле заклинени)-всички зидове имаха колебания около някаква точка на равновесие ( няма да коментирам вертикали и хоризонтали на бетонните отливки, а замисъла е добър, но изпълнителите ...
maroka - специалист
Ето ти отговор по темата :)

Кажи в кой регион си. Ако си от/около София имам познат, който е завършил ПГС и години се е занимавал с технически надзор, както и с проектиране. Мога да го попитам дали ще ти помогне.

За парите с него ще си говориш, не се притеснявай - не са баснословни сумите.
ArturDent - Почти Безобиден
Първо, чертежите не са нищо особенно, всеки грамотрен технически би трябвало да ги разчете. Не говорим за някоя мома завършила икономика, или някой завършил хуманитарна дисциплина. Пред теб има няколко проблема:
- Искаш да осигуриш работа на сираците - похвално.
- Искаш да си постоиш къща
- Би трябвало да изкаш да имаш законен строеж (къща) за това ти трябва технически ръководител или строителен надзор
Отгово ри си на всеки един въпрос и ще стигнеш до решението.

Хайде да ти цитирам сума - къща 132 кв.м. - за строителен надзор в Русе - 600 лв. Не че съм го ползвал. Но това е замо за подписите, почти нищо не върши
Човек, който да ти разчита чертежите (технически ръководител) ще трябва да стои поне половин ден на обекта. Сложи му един надник минимум 50 лв! и ще си направиш сметката. Ако си мислиш да идва на два-три дена, няма да стане.
А ти попита ли някой изобщо?

Тема "колко горе-долу се плаща за разчитане на чертежи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: