Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavkatay - майстор
Требва да дойде Соло5 да го'щракне'с макрото,защото го виждам като на 12 бири( а съм изпил само 3- до преди час бях на работа :sad: )
Chefo77 - майстор
ralev написа:
Топмастер имат едни комплекти с острилка към плоските моливи http://www.euromasterbg.com/index.php?p=5&cat=22&id=689
Аз си предпочитам макетния нож за острене.
Ха!
Тия дни отивам да търся комплекта. После ще пиша какъв е резултата, ако става - добре, ако не - ще имам 7 молива бонус към опита :)

Армагедон написа:
Брей, големи гъзари ....... острилка пък и сола :lol: :lol: :lol:
В старата фирма ползвахме нормални моливи. Познай кой беше си купил острилка да не се тормози с макета. Е, и заради един колега, който каза, че като видял как съм си наточил молива, едва излязъл от обекта от смях ...
schuldiner - майстор
Хм, и на мен ми се смяха, че ги остря на теслата. Ама така са ме учили. И с макетното става, но е по-трудно и чупи графита понякога.
На обекта имам по 5-6 молива - падат, губят се... Ако трябва и толкова острилки да си нося...
Сещам се, че ако острилката е вградена примерно в нивела, ще е суперудобно. Как не са се сетили!
ralev - специалист
Chefo77 написа:
.
Тия дни отивам да търся комплекта. После ще пиша какъв е резултата, ако става - добре, ако не - ще имам 7 молива бонус към опита :)

:? какво стана колега, бива ли я острилката
Chefo77 - майстор
ralev написа:
Chefo77 написа:
.

Обърнах града наопаки ... няма такова животно. Аз ако бях взел, щях да се хваля, да се хваля ... :(
mladkal - майстор
Острилка нямам. може би ако ми допадне някоя маркова и ми върши работа бих си купил - ей така от гъдел за спомена към ученическите години. Имам няколко моливчета F и няколко по-меки2В, които съм срязал наполовин и наострил с макетен нож. Търкалят се из сандъка и дават фира чат пат. Неизменно с мен нося и перманент -черен и сребърен. Върши ми доста работа -не се точи, а и хваща на всякакви повърхности.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
ralev написа:
Chefo77 написа:
.

Обърнах града наопаки ... няма такова животно. Аз ако бях взел, щях да се хваля, да се хваля ... :(
Утре ще видя в нашия град ,ако има ,ще се похваля.
Chefo77 - майстор
Похвали се. Може и не само да се похвалиш :) :)
Днес си купих от "Баш Майстора" някакви моливи - Kapro. УЖАСНИ СА! Дървесината е ужасно твърда, а графита се чупи на всеки сантиметър. Единия тотално го изхърлих, втория на 5 или 6-ото острене показа някаква здравина. Иначе на цената на Sola да им се не види ...
jekasus - майстор
Утре ще взема един комплект и в събота ще пием по едно кафе във Варна. :)
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Утре ще взема един комплект и в събота ще пием по едно кафе във Варна. :)
Става, но нека да е следобяда. Че сутринта имам едни 30-ина квадрата из едни гингирлици ... ако успея да НЕ строша окачването :(

Тема "Острилка за моливи Sola" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: