Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Йорданов2 - специалист
Работя с Бош ДФР - мисля, че е много добър. Възможността да сменяш главите е нещо твърде практично.
По фабрични описания има по-силен удар Мощност, W: 800, Енергия на удара, J: 3, (някой обръщал ли е внимание, че в описанията пише Мощност, W: 800, а този, с който работя аз, пише 1100???)
След като се поставя въпроса: този модел или Диволт, бих избрал Боша.
За други марки никой не ме е питал.
stivemaster - майстор
Призовавам колегите ако ще давате съвет първо спазвайте изискванията на пусналия темата - може би е мислил и пита конкретно за две марки и модели .
Аз съм за http://www.proshop.bg/rw/items/D25114KS ... 4ksag.html - несравним със съответния BOSCH който вече е истински чист китаец .Препоръчвам преди покупка да пробвате разликата , аз лично я знам , ако не сте подготвен - първия път е удивително.
Йорданов2 - специалист
Не се вторачвам много в инструментите, те са да работят, а не да се хвалим с тях. Затова не ми е ясно, има ли Диволт произведен в Германия - това не е ли английска марка, произвеждана в САЩ? Може да бъркам, и вероятно е така, но производствата се изнасят от Германия, а не се внасят. Колкото до синята серия перфоратори съм чувал, че се правят само в Германия, за разлика от зелените неща. Има един 10 цифров код отдолу на етикета, та по него се съди за произхода.
Kasper - специалист
По въпроса за избора .... DeWalt - професионална машина с една година гаранция .. само на мен ли не ми харесва ....
BOSCH - за хоби няма проблеми ама ако влезе в сервиз извън гаранционно ... скъпо обслужване!

Малко за DeWalt.
Марката е АМЕРИКАНСКА. DeWalt е марка на B&D БЛЯК енд Декер. Ахам правилно сте прочели точно на B&D.
Преди 20-ина години е имало две серии B&D hobby и B&D Professional. Разликата е в цената и много сериозно в качеството и поради това че никой не чете дребния шрифт и поради по-лошото качество на хоби инструментите B&D бързо си създава лошо име, като производител на некачествени инстументи. Бързите мерки които вземат - НОВА МАРКА и нов цвят - резултат е DeWalt и жълтият цвят на инстументите. Като качество - добри са не напразно са №1 в Щатите. В България единствен вносител и представител на марката са Еуротулс - ГОЛЕМИ смешници! Псевдо търговци, които разчитат на марката да се продава сама - за сведение DeWalt се продава повече от 10 години в Бг и все още не е наложена марка на нашият пазар. Изключително лоша политика по отношение на гаранционното обслужване и цени на резервните части.

Личното ми мнение - в този клас MAKITA няма конкурент по съотношение цена/качество. HR2470 е с по-слаб удар ... но само накнижка ... просто има най-слаби вибрации в ръкохватката. Аз лично предпочитам да не ме болят ръцете след като цял ден съм пробивал, а DeWalt-a рита като кон! Цена на Макитата - 329 лв. И е такава благодарение на "Чичо Митко" от Пловдив - според мен всичко хубаво които феновете на Макита са видяли през последните 2 години като акции и ценова политика се дължи на него. Преди 3 години този клас перфоратори струваше 449 лв.!

Надявам се съм бил полезен! Каквото и да избереш няма да сбъркаш особенно за хоби! Погледни и Спарки BPR 241E - добра цена само си смени смазката на машината и не се пробвай с BPR261E - голям боклук - нищо че в книжката пише друго!!!
viko01 - специалист
Това със смяната на главите ми е доста глупава идея.Аз имам две 2 от тази със сменяемата глава ме дразни че леко се клати в ос
Osiris - специалист
Този на снимката не си струва мъките работил съм и с подобен модел на макита общо взето са един клас

ако искаш добра машина си вземи нещо по сериозно
аз поне вече пет години ползвам един 750W Kress и съм повече от доволен :? :wink:

Прикачен файл

311302.jpg
311302.jpg (13.69 KиБ) Видяна 7443 пъти
limp3r - специалист
Kasper написа:
Малко за DeWalt.
Марката е АМЕРИКАНСКА. DeWalt е марка на B&D БЛЯК енд Декер. Ахам правилно сте прочели точно на B&D.
Преди 20-ина години е имало две серии B&D hobby и B&D Professional. Разликата е в цената и много сериозно в качеството и поради това че никой не чете дребния шрифт и поради по-лошото качество на хоби инструментите B&D бързо си създава лошо име, като производител на некачествени инстументи. Бързите мерки които вземат - НОВА МАРКА и нов цвят - резултат е DeWalt и жълтият цвят на инстументите. Като качество - добри са не напразно са №1 в Щатите.
Не се обиждай, но прочети малко преди да пишеш :wink: ДеУолт са купени, а не създадени от Блек & Декер. Компанията е създадена през 1924г от Реймънд Е. Деуолт в Лейола, Пенсилвания. През 1949г е купена от American Machine & Foundry Co. Inc.(собственик на Харлей Дейвидсън от 1969 до 1981) която от своя страна я продава на Б&Д през 1960г. През 1994г ДеУолт купува ELU (дървообработващи машини и инструменти, Германия), а през 2004 Б&Д купува Портър Кейбъл.
Това са марки притежавани от Б&Д: DeWalt, Porter-Cable, Delta Machinery, DeVilbiss Air Power, Kwikset, Baldwin, Weiser Lock, Price Pfister, Emhart Teknologies, Oldham Blades, Vector.
Нямам за цел да се заяждам. Просто мисля, че е хубаво да се знаят фактите такива кавито са. Поздрави.

По темата: не съм работил с нито една от двете машини и не мога да кажа коя е по-добра, но лично бих предпочел ДеУолт-а. Иначе работя само с Хитачи и съм супер доволен. С удоволствие бих работил и с ДеУолт, но нямам тази възможност засега.
gattaka - специалист
ЗДравейте след доста време! :)
В крайна сметка,според финансовите възможности се ориентирах към тези два модела на Бош:
BOSCH GBH2-20D и BOSCH GBH2400!
Ако имате впечатления моля споделете ги!Защо единия,а не другия и т.н.!Какво означава това,че са син цвят?
Предварително благодаря!Поздрави! :)
valmet - специалист
Значи мога да ти отговоря само за цвета на машините Бош.Зеления цвят е за любителски цели,а синия професионална серия на инструмените.
За двата модела мнение нямам,понеже работя с Макита.
gattaka - специалист
Благодаря,и това не е малко! :)

Тема "Bosh или Dewalt?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: