Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Mega - специалист
... Да колкото по-икономични уреди имаме, толкова повече вдигат тока. На тях не им е изгодно да не харчим. Ако направят уреди дето харчат 1 кв на месец всичките, ще направят един киловат 100 лв. Така че пак сме прецакани. Надцакваме се един друг ;) Това е живота ;) Aко измислят колите да харчат по литър на 100, колко ли ще е бензина а?
rum_sz - специалист
Виц, преди 20години.

Другари,вино има,ноооооооо няма етикети,да лепим.

Оперативка на един винпром-защо на пазара няма бутилирано вино?
solo5 - майстор
Mega написа:
... Да колкото по-икономични уреди имаме, толкова повече вдигат тока. На тях не им е изгодно да не харчим. Ако направят уреди дето харчат 1 кв на месец всичките, ще направят един киловат 100 лв. Така че пак сме прецакани. Надцакваме се един друг ;) Това е живота ;) Aко измислят колите да харчат по литър на 100, колко ли ще е бензина а?
:2thumbs:
Mike - специалист
mim написа:
много е удобно, като производителя на лампи ти каже, че не можеш да слагаш повече от 40 вата крушка, да му бучнеш една от 40 енергоспестяваща и тя ти свети като за 60 :-D
аз обичам да ми е светло :-D
Като праснеш 40 ватова, би трябвало да е като 200 ватова най -малко, а не 60 :wink:

Но, иначе ArturDent е прав. Да се посочват ватовете си е жрекламен трик.
Както и тези измислени класове на енергоспестяващи уреди.
А да не забравяме, че енергия се пести повече като не се разхищава.
Щото и с най икономичния автомобил да си,, винаги можоеш да преминеш и на градсик трансдпорт, а после и на велосипед и накрая пеша. И все ще спестяваш.
Но ако си с хубав автомобил и не го караш за едно кафе в центъра, или до тоалетната ще спестиш много повече.
mim - специалист
не съм гледала таблици със стойности и дадох само примери
иначе последно сложих 5w - 25 нормални
по опаковките много рядко пишат лумените и не си играя да ги помня, по-лесно ми е да помня ватовете, колкото и да е рекламно

иначе халогенни имам точно 42-60 :-D филипс
а филипс уж като по-сериозна фирма, не само не пишат лумени, ами не пишат стандарта - ето снощи търсих е14, добре че ги меря на око :lol:
за цветна температура да не говорим

но цяла една страна на опаковката им заета с това колко енергоспестовни са, ееей толкова голям надпис, че са А-клас
ArturDent - Почти Безобиден
Абе работата е като "Обикновен прах за пране" и "Най-турбо нашия прах за пране"

Тема "Абревиатура на класовете на енергийна ефективност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: