Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
preslav - майстор
Chefo77 написа:
Сагата с тъпата пералня продължава.
Нали каза, че имаш приятел който може да ти оправи пералнята - покани го на ракийка и туршийка и да ти каже къде е проблема и какво ще ти струва. Ако е клапан той няма да затваря дори когато пералнята е спряла, ако е нивомер може да е просто запушване на тръбичката към нивомера - духваш и си готов, ако бученето е от лагери ще го чуваш и на 800 и на 500 оборота (малко по-слабо, но отчетливо).
Chefo77 - майстор
Аз го извиках, даде мнение, че вероятно са лагери на двигателя, но ще я правим в четвъртък или петък. За останалото - по телефона (защото снощи му звъннах), няма как да даде точна диагноза.
jekasus - майстор
Чефо, освен лагери има и семеринг за смяна, по-точно той е основната причината за стържене на лагери. Ама надали майстора да не го знае :? .
Chefo77 - майстор
Това дори АЗ го знам, камо ли хората, които с това си вадят хляба :) :)
valentin112 - специалист
Чефо, пералнята има ли електронно управление? при пералните за всичко е виновна електрониката.../за влага, вибрации, банели от сутиен...../ за всичко....давай нататък
Chefo77 - майстор
valentin112 написа:
Чефо, пералнята има ли електронно управление? при пералните за всичко е виновна електрониката.../за влага, вибрации, банели от сутиен...../ за всичко....давай нататък
Доколкото мога да преценя, няма. Няма дисплеи, няма такива неща.
Chefo77 - майстор
Сагата май че приключи. Пералнята, която ми служи вярно повече от 6 години ще продължи да го прави. Почистване на програматора, на нивомера, на тръбички маркучета и т.н. и смяна на лагерите на барабана и е като нова :) Помпата мърка, явно е била позапушена - сега мога да ползвам маркуча вместо водоструйка. Като казах водоструйка - използвах момента докато беше разглобена да изпробвам и водоструйката - барабана стана като нов, заедно с предната част на казанчето. Абе хубави работи :)
Благодаря на всички, които се включиха! Надявам се чааак след 5-6 години пак да пиша такава тема :)
valerko - специалист
Кач пара струваше удоволствието...лагера ме вълнува предимно, че и мойта тропа здраво вече.
Chefo77 - майстор
30 лева всичко. С много зор жената успяла да му даде 40.
Самите лагери са в рамките на 10-12 лева комплекта.
Chefo77 - майстор
Хайде пак да ви натоваря с дилемата ... която си е същата де :)
Днес сутринта жената зареди пералнята, натисна копчелъка, оная само каза ПУК и ... толкоз. Лампичките светят, но само те работят в цялата пералня. След разглобяване и дефектовка проблемът най-вероятно ще се окаже програматор или по-точно платката към него. Тези три елемента, посочени на снимката, са почернели, отдолу пътечките им са прогорели, като на синия кондензатор (горе-ляво) даже едното краче е скъсано.
Та - пак накратко - има ли шанс само тези 3 елемента да са прецакани и след смяната им и напояване на нова пътечка да тръгне нормално? Може да прозвучи глупав и този въпрос, но може ли и друго освен тая платка да е заминало??
Да се занимавам ли или да се засилвам към едно ... Candy GO F127, да речем? Или GORENJE WA 60109?
Прикачен файл:
2817970500_edit.JPG
2817970500_edit.JPG (29.52 KиБ) Видяна 7223 пъти

Тема "Пералня - ремонт, или ... ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: