Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Илиян Илиев™ - майстор
Не виждам ценното мнение на бай Стефан. Само лаици се въртят из тази тема. :lol:
Тани - модератор
crez написа:
batence81 написа:
никой не каза диоптър да е качвал от осветяване?
То, ако гледаш слънцето също можеш да качиш диоптъра :lol:
Да, но ако не знаеш как/кога! А иначе ако го гледаш в подходящото време СВАЛЯШ диоптъра! :!:
torbalan - Дървен философ
До половин час след изгрев и половин час преди залез - слънцето може да се гледа...
Действа отпускащо и успокояващо...
toniikoko - напреднал
Ако ослепеете колко пари бихте се съгласили да дадете зада си го върнете, защото една маска със сензор за затъмнение не може да и се сравнява цената с очите.
Genesis - специалист
Вече ми се сливат буквите че днес цял ден заварки :)
За всяко нещо си има похвати и предобиване на навици. Аз до толкоз съм свикнал с левачката да държа маската, че ако това се промени направо ще се чудя къде да си дена ръката.
Аз когато нямам възможност да за маската не си затварям само очите, но си извъртам и главата. Определно през келапчите пробива, ако е тъмничко.
agj - майстор
Genesis написа:
Вече ми се сливат буквите че днес цял ден заварки :)
За всяко нещо си има похвати и предобиване на навици. Аз до толкоз съм свикнал с левачката да държа маската, че ако това се промени направо ще се чудя къде да си дена ръката.
Аз когато нямам възможност да за маската не си затварям само очите, но си извъртам и главата. Определно през келапчите пробива, ако е тъмничко.
Не само на тъмничко а и на светличко пробива !Е извъртането на главата предпазва до някаква степен от осветяване ,но бръсненето после е доста болезнено. :wink:
schuldiner - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Само лаици се въртят из тази тема. :lol:
Ми ний лаиците най-зверски си осветяваме очите... не е било да заварявам и после да не рева.
Коластра, разтворена 1:1 в дестилирана вода или неразредена кърма като капки за очи помагат невероятно. Без майтап!

ПП Нямам диоптър, Слънцето гледам само като тренировка и когато се случа по изгрев на морския бряг - от появата на първите лъчи над хоризонта до изплуването на целия диск (ок 2 мин.). Желателно е да не се премигва. Може да се започне и с 20-30 сек., но ако усетите болка в очите, спрете по-рано. Това е извън темата за осветяването, просто едно упражнение, което е полезно за акомодацията. Комбинирано с други техники знам, че сваля диоптър, а самостоятелно не знам. Моят опит е до тук.
Тани - модератор
офтопик!
Свалянето на диоптъра от собствен опит ли го знаеш или само си чел Норбеков?
schuldiner - майстор
не ми пробутвай тоя сектант Норбеков, сякаш той е измислил всичко...
жена ми сваля по малко, като й се увеличи диоптъра от носенето на очила, за да продължи със същите, а не с по-голям. Сестра й беше свалила 3 преди да се оперира и окончателно да си реши проблема.
Действително е офтопик - наранена ретина, надраскана, осветена, изгорена, инфекции... не се лекува току така. Мога от билкарските книги на баба ми да извадя нещо за осветяване, ама няма да съм го пробвал. Докато с кърмата съм и ефектът е поразителен.
agj - майстор
schuldiner написа:
Мога от билкарските книги на баба ми да извадя нещо за осветяване, ама няма да съм го пробвал. Докато с кърмата съм и ефектът е поразителен.
С урина също ефекта е поразителен ! Е с кърмата е доста по приятно ,особено ако капките ти ги капе лично кърмачката! :-D

Тема "Осветяване на очи с електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: