Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Justy - майстор
Кове се към "майката", а клиновете са встрани. И главата на пирона трябва да се скрие - причукването е за следващата.

Прикачен файл

dusheme_0_191.JPG
dusheme_0_191.JPG (15.07 KиБ) Видяна 5969 пъти
housedoktor - майстор
Има и други начини за прибиране.Това със скобата е разумно,но 1 по трудоемко е,2 при зачукването на скобата се предизвикват вибрации и сътресения по скарата3 закрива мястото за коване.Метода,които аз използвам.На парче дъска пробивам 2 дупки и поставям винтове.Завивам ги с винтоверта за скарата.После ползвам дърводелска стяга на Wolfcraft /те са пригодени да работят и на разпъване/ Кова с пирон и дозабивам с пробоя.За послердните дъски импровизирам с лостова система от кози крак и дърводелски чук ,който ползвам като ексцентрик

Прикачен файл

43.jpg
стяга използвана за разпъване
43.jpg (70.59 KиБ) Видяна 5957 пъти
Savov - специалист
Да, твоята дъска с винтове замества въпросната скоба. Тя е опорната точка. Такива "опорни точки" могат да се поставят на всички майки. А вместо дърводелска стяга на Wolfcraft става с крика от колата. С него съм повдигал целия покрив на гаража, за да сменя счупена билна греда. :) Благодаря за ценните идеи. :)
Методи - специалист
Еди,
Като се изпролети се захващам да си накова дюшемето. Още съм в размисъл относно следното.
При мен пода има неравности до 2-3 мм. На някои места е вълнообразен. Майсторите са си оставили ръцете при реденото на мрамора. Височина на дюшемето повече от 6 см (заедно с майките) не мога да си позволя. Блазни ме мисълта, както е написал колегата, че не са нивелирали майките. Проблем ли е това разстояние или да нивелирам. Пусти майстори, след тях да вървиш и да оправяш.
EDI - майстор
2-3 мм не е от чак такова значение.Като пуснеш майките този луфт ще се обере, не е голям, но майките трябва да са по-стабилни и прави.Нареди ги и все пак канапа да видиш как са нещата.Винаги можеш да попълниш малко, а можеш да ги залепиш с пяна за пода.Ако дюшемето ти е 25 мм ти идва само 35 мм майки.Вдигни още малко и си сложи майки поне 40 или 50 мм височина.Дай им 50-60 мм ширина, за да ляга добре и да има стабилност.Аз на вилата си правих пода с греди 100Х50 и с дюбели през метър, метър и нещо, ама там беше един груб и крив бетон, не ти е работа.

Тема "За дюшемето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: