Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
нед юли 13, 2025 2:56 pmMamaMy написа:
Трябваше преди да си купите слънчева централа от плот* и зеленчука да попитате в аптеката. Там са подходящите консултанти. :lol:
Напълно съм съгласен- бегом-марш!
*д
aleksnp - специалист
Имаш право, в определен срок да я върнеш електроцентралата и да си вземеш парите.
Lutchezar - майстор
Не че съм чел документацията, но ми се мотае из главата отнякъде че точно тази балконска централа не връщаше към мрежата.
iliya_i - майстор
Slunce написа:
...а той да се включи към контакт на съществуващата електрическа мрежа.
нед юли 13, 2025 4:21 pmLutchezar написа:
Не че съм чел документацията, но ми се мотае из главата отнякъде че точно тази балконска централа не връщаше към мрежата.
Тези две изречения си противоречат напълно. Между инвертора и електромера няма елемент, който да предотвратява връщането.
Lutchezar - майстор
Включваше се в мрежата, но консуматорите се включваха в инвертора. Той определя колко от консумацията на включените устройства да е от мрежата при положение че неговата мощност не стига. Нали затова е балконска централа, за да няма извращения. Просто няма връщане а само допълване от мрежата. При липса на консумация просто не работи.
hidrazin - майстор
пон юли 14, 2025 9:54 pmLutchezar написа:
Включваше се в мрежата, но консуматорите се включваха в инвертора. Той определя колко от консумацията на включените устройства да е от мрежата при положение че неговата мощност не стига. Нали затова е балконска централа, за да няма извращения. Просто няма връщане а само допълване от мрежата. При липса на консумация просто не работи.
Ще ме извиняваш ама нищо общо с истината. И то целия пост.
А сега ми покажи къде в инвертора се включват консуматорите... :-D

Прикачен файл:
Балконска ТЪПНЯ.jpg

Поредния КауХлански боклук.
Това е балконска централа С извращения и не пригодна за условията, законите, наредбите ... в БГ.
То залата си е едно голямо извращение... Да се отърва от нея по най-бързия начин. Ако може де...
:partyman:
P.S.
Не че съм чел документацията...
Заповядай - документацията на инверора

Човек, това е пълен боклук...
Lutchezar - майстор
Четох някога на лидлската, сега ще погледна и тази. Не казвам че става, просто такива спомени имам, хипотетично за да се продава нещо в магазина би трябвало да съответства на всички регулации и да е поне сравнително безопасно и напълно законно.
PS
Прехвърлих документацията, абсолютно си прав. Чеп за зеле не става от това в този му вид.
gogo7777 - майстор
Хората в магазина са си написали много точно, че продават центала, а не централа. Този уред не произвежда електричество, а генерира центове :wink:
Приблизително 60000 цента на калпак :wink:

:drinkers:
stefanjor - специалист
пон юли 14, 2025 11:36 pmLutchezar написа:
Чеп за зеле не става от това в този му вид.
Добре, ясно, че не става за това за което си мислят, че го купуват хората.
Все пак обаче има ли начин да се спаси положението?
С дофинансиране на допълнително оборудване, евентуално и на специалист, това чудо на технологията може ли да се направи да работи в домашни условия (каквато е всъщност рекламата)?
Lutchezar - майстор
Връщане в магазина ако е в добър търговски вид и запазена упаковка.
Това е най-доброто решение за човек без опит в материята.

Тема "Свързване на PV панел към дoмашната мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: