Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
HD - специалист
Абе ако намеря лак (лошото е, че на работа съм много зает и нямам време да обикалям, пък след работа почти всички магазини не работят и те ...) може да я ръсна ейтака на бързо :)
А иначе аз майстора ако го видя, и аз ще го поздравя лично :-D Но какво да се прави - такъв е живота. Имаше още една спалня, подобна на тази, таблите бяха малко по-разчупени, обаче беше супернестабилна, пък с моите 105 килца .... :-D Та затова взехме тази, докараха ни я по поръчка общо взето, и още там я видях, че има черно тук-там, но какво пък - то не се вижда хич, като се сложи матрака :| Тъкмо ако реша по-нататък да я направя тъмна ще се крие напълно :-D
housedoktor - майстор
Привет.Моят съвет е следния:Използваите водоразтворими лакове/на Оргахим са достатъчно добри/.За защита от плесен и дървояд може първо да се импрегнира с грунд за дърво.След това 1 слойлак разреден 1:1 с вода.Следва много финно пешкърване,за да се обере "натръпналото" по лака. Втори/или трети/ слой лак ,но вече неразреден.И това е:)
HD - специалист
Здравейте отново приятели :)

стана така, че взех, че си лакира спалнята - с лазурен безцветен лак. Минах я два пъти и повече не мисля да се занимавам с нея, даже снощи я сглобих.

Та да не отварям нова тема, ще използвам тази -
взех си подматрачни рамки, обаче не нормални, ами взех плоскости от ПДЧ, май 18 мм дебели :?
Та сега идва въпроса - бях чел някъде, че трябва тези плоскости да се надупчат, за да може матрака да диша.
Та да питам - наистина ли е необходимо това и съответно какви отвори да пробия - по-малко на брой, пък по-големи по диаметър, или повечко на брой, пък с по-малко "фи" :?
Мисля, да ги дупча с бор-корона (нали тъй се казваше онова, дето пробиват дупки в гипскартон за конзолите) - имам различни размери.
Също така можете ли да ми кажете някаква примерна схемка на разположение на отворите, или както ми дойде на ума? :?
Имам два броя ПДЧ плоскости за пробиване, които представляват правоъгълник с размери 82 х 190 см.

Благодаря предварително!

П.П. Давайте мнения, че ме сърбят ръцете и ми се дупчи ПДЧ нещо :lol: Та довечера да ида и да ги издупча.
Тани - модератор
Не знам дали ще издържи ПДЧ-то око го надупчиш! Ако е ламинирано е малко по-добре.
HD - специалист
Ами и аз това се питам - дали ще издържи :?
А пък то дето ще взимам ламинирано ПДЧ, то направо за тези пари ще взема подматрачни рамки, ама защото искам да си взема подсилени такива, а те са скъпички, та засега временно идеята ми беше да сложа най-евтиното ПДЧ :|
Тани - модератор
Ако е временно просто недей го дупчи!
HD - специалист
Точно това ми мина и на мене през главата :?
Ама се притеснявам от едно - временното да не стане постоянно, както обикновено се случва :lol:
Така ако не го дупча, колко време горе-долу може да изкара матрака, без да има някакви последствия за него?
Стефан - майстор
Поста ми е за спалнята. Нямам нищо против дървената конструкция, но аз съм привърженик/поне на носещите конструкции/ на метални профили. Сам можеш да видиш разликите

Прикачен файл

rakla.jpg
rakla.jpg (30.67 KиБ) Видяна 4300 пъти

Прикачен файл

spalnq Stefan.jpg
spalnq Stefan.jpg (27.33 KиБ) Видяна 4300 пъти
Тани - модератор
HD написа:
Точно това ми мина и на мене през главата :?
Ама се притеснявам от едно - временното да не стане постоянно, както обикновено се случва :lol:
Така ако не го дупча, колко време горе-долу може да изкара матрака, без да има някакви последствия за него?
Не мисля че ще имаш проблеми. но ако мислиш да остане така , по добре вземи ламинирано ПДЧ. Хем е по-здраво , хем не поема влага и се почиства по-лесно.Вероятността да се изметне е доста по-малка. Мисля че беше около 12 лева квадрата и го режат по размер.Значи ще ти излезе двайсетина лева.
peshev-ko - специалист
Ако матрака ти не е "прост" дунапрен няма нужда да дупчиш нищо!

Тема "Съвет за лакиране на чамова спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: