Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rendo - специалист
Тук много препатили са писали, аз няма да ти давам акъл а просто ще споделя опита си....

В една изоставена къща бяха живяли цигани и палили огън насред стаята - в следствие на което цялата стая беше в чернилка и безумна миризма .....
Как подходиха колеги... с готова вар (не тази за мазане) и една метла обилно напръскаха цялата стая .... след това предстенна оббшивка с карртон и нямаше помен повече от миризмата.....

най разумно е както казват колегите според мен да свалиш мазилката да шпакловаш хубаво с теракол примерно и след това да похахвърля един хастар от варов разтвор за мазане - който просто ще запечати цялата работа.... а на тавана поизкъртваш и после можеш с метличката както ти казах да понаметкаш малко ....

Не съм сигурен че ще помогне но това е което ми идва на акъл
Стефан - майстор
rendo написа:
В една изоставена къща бяха живяли цигани и палили огън насред стаята - в следствие на което цялата стая беше в чернилка и безумна миризма .....
Как подходиха колеги... с готова вар (не тази за мазане) и една метла обилно напръскаха цялата стая .... след това предстенна оббшивка с карртон и нямаше помен повече от миризмата.....
Не знам, но там, където са живяли цигани и кучета миризмата си остава много дълго време. Даже и с готова вар/ вероятно хлорна / да се напръска, белина, или каквито и дезинфектанти да са, миризмата остава. Сигурно се свиква, но аз не мога.
Преди доста години ми се е случвало да пътувам с влака Русе-Момчилград, и съм стоял прав в коридора, при положение, че имаше доста свободни места. Просто в купетата имаше пътници с "клош панталони, с ластик отдолу". Мерси! :lol:
CASA - специалист
Това по принцип е киселинен конденз,който се получава при разлика на температурите.Появява се каро плесена около дограмите.Миризмата е от киселиността,а киселина се обива с основа.Бих те посъветвал,ако не можеш да подмениш комина,да го дезенфектираш с хлорна вар или белина,след което му слагаш фибран,като уплатниш фугите между плоскостите добре,може и със санитарен силикон,после шпакловаш или гипсокартон!Успех!
rendo - специалист
Стефан написа:
rendo написа:
Не знам, но там, където са живяли цигани и кучета миризмата си остава много дълго време. Даже и с готова вар/ вероятно хлорна / да се напръска, белина, или каквито и дезинфектанти да са, миризмата остава. Сигурно се свиква, но аз не мога.
Преди доста години ми се е случвало да пътувам с влака Русе-Момчилград, и съм стоял прав в коридора, при положение, че имаше доста свободни места. Просто в купетата имаше пътници с "клош панталони, с ластик отдолу". Мерси! :lol:
Тo e ясно що не си могъл да се возиш на влака ... :lol: а за варта става дума за гасена вар - готова 2 лв е едно чувале
USP - напреднал
CASA написа:
Това по принцип е киселинен конденз,който се получава при разлика на температурите.Появява се каро плесена около дограмите.Миризмата е от киселиността,а киселина се обива с основа.Бих те посъветвал,ако не можеш да подмениш комина,да го дезенфектираш с хлорна вар или белина,след което му слагаш фибран,като уплатниш фугите между плоскостите добре,може и със санитарен силикон,после шпакловаш или гипсокартон!Успех!
Това с фибрана ми допада като идея, но се притеснявам да не се запали пак комина. Фибрана ще издържи ли? Щото имаше пластмасови дюбели които се бяха разтопили и стекли от дупките. Искам да кажа, че става доста горещо. На съседа отдолу му се напукаха плочките и няколко паднаха.
CASA - специалист
USP написа:
CASA написа:
Това с фибрана ми допада като идея, но се притеснявам да не се запали пак комина. Фибрана ще издържи ли? Щото имаше пластмасови дюбели които се бяха разтопили и стекли от дупките. Искам да кажа, че става доста горещо. На съседа отдолу му се напукаха плочките и няколко паднаха.
По принцип фибрана е устойчив на непряка топлина,но може да провериш в интернет за по-точни данни.Ако е много горещо може да положиш каменна вата с фолио на плоскости,като фолиото го полагаш към комина.Иначе за монтажа на изолацията можеш да използваш лепило за камини,но трябва добре да почистиш.Може да пробваш със самонарезни винтове и шайби!
Има и друго нещо,киселинния конденз няма да изчезне напълно!При теб ще се ликвидира,но ще се принесе на следващото по хладно място по комина,а именно някой съсед без изолация на комина.Този конденз се премахва на 100% при пълно изолиране на комина и добра вентилация на същия!
arihtev - специалист
колеги нали се е появило слет като пожарникарите са го наводнили или несъм разбрал ако е така слет искъртване и измазване както съветват специалистите невярвам слет тва да избие чернилка отново
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Вярата няма много място тук.
marinskikt - специалист
Къртене и после измазване. Защо трябва да се лишаваш от още един източник на топлина, като го изолираш с фибран или гипскартон?

Тема "Какво да правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: