Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3 - специалист
relaxxx написа:
freewheel написа:
И да добавя само, как точно полицаите или контролните органи ще измерват мощността на е-велосипеда? Ще си носят сгъваем диностенд ли? А и програмируемия контролер може да запаметява до 4 скоростно-мощностни индекса, които се превключват с най-обикновено ключе, скрито някъде. Така може да имаме 200W или 2000W на разположение в зависимост от ситуацията.
Предполагам не си спорил с полицай, за да питаш такова нещо.. Как ще се урегулира е въпрос на това какво възприеме законодателя.. проблема в нашия случай е че законодателя е отвратително корумпиран и вместо да гони корупцията, той я генерира. Т.е. ще приемат най-тежкото и малоумно административно решение на проблема, а не нещо елегантно и лесно за всички. Защото ако не е тегаво и сложно, ще убият хранилката а това никой не иска... нали :lol:

т.е. искам да кажа.. на дали ще дойде някой нас да ни пита какво е най-добре да се напарви за да бъде нормативно решено, на каква регистрация какво да подлежи.. Сега всички ще се съгласите, че ако някой синковец си сложи 10kW мотор, това е съвсем друг вид превозно средство... (как ше го захрани това е друг въпрос)
Чак 10 не, но 2kW е постижимо, а 2 kW на 150кг си е нещо доста сериозно... Особено, ако е със скорости...
evparts.alle - специалист
99.9% от катастрофите дето видях с очи или чух за тях станаха при заставане на кола пред велосипедист и то на вело алея. Всичките все викат: Не го видях, не те видях, не погледнах. Сигурно даже много от тях си мислят, че това е нещо като паркинг с колчета и боядисано в червено. 99.9% от тези случай бяха с дечица без мотори или каквито и да било подобрения колелетата (разбирайте) НЕ бързи, а обикновени колелета! Да се чепка електрото е пълна ама, пълна тъпотия! Всеки взел ел.колело е доста умен човек - а за едно елементарно оцеляване не се иска много акъл. Нужно е само да се оглеждаш.
:partyman:
sasko12345 - специалист
според мене велосипед без двигател е по опасно от колкото велосипед с двигател.
zec ingenering - специалист
evparts.alle написа:
99.9% от катастрофите дето видях с очи или чух за тях станаха при заставане на кола пред велосипедист и то на вело алея. Всичките все викат: Не го видях, не те видях, не погледнах. Сигурно даже много от тях си мислят, че това е нещо като паркинг с колчета и боядисано в червено. 99.9% от тези случай бяха с дечица без мотори или каквито и да било подобрения колелетата (разбирайте) НЕ бързи, а обикновени колелета! Да се чепка електрото е пълна ама, пълна тъпотия! Всеки взел ел.колело е доста умен човек - а за едно елементарно оцеляване не се иска много акъл. Нужно е само да се оглеждаш.
Подкрепям мнението на колегата напълно! Понякога карането по нашите велоалеи може и да е по-опасно от това да си на пътя. Опитайте да минете по велоалеята между Лъвов мост, ц.гара до надлеза Надежда и обратно, без да бутнете някой заблеян пешеходец (последно вчера минах от там с 5 – 10 км/ч). В събота по велоалеята от НДК към стадион В Левски с 15 - 20км/ч - отвързано кученце на разходка с непредвидими реакции.
Накратко – велоалеите у нас са пешеходни зони, тротоари, паркинги, място за разходки на домашни любимци и всичко друго, но не и път за велосипедисти.
Аз си предпочитам обикновения път и скорост 40 – 50км/ч!
Очевидно е, че човек взел решение да си монтира двигател (какъвто и да е) на велосипеда е наясно и затова е по-отговорен на пътя. Убеден съм, че ПТП-та, конкретно предизвикани заради „електрото” на велосипеда са нищожен процент в статистиката (даже не се сещам за такива). Ако някой е чувал, да каже.
ge6aaaa3 - специалист
zec ingenering написа:
evparts.alle написа:
Подкрепям мнението на колегата напълно! Понякога карането по нашите велоалеи може и да е по-опасно от това да си на пътя. Опитайте да минете по велоалеята между Лъвов мост, ц.гара до надлеза Надежда и обратно, без да бутнете някой заблеян пешеходец (последно вчера минах от там с 5 – 10 км/ч). В събота по велоалеята от НДК към стадион В Левски с 15 - 20км/ч - отвързано кученце на разходка с непредвидими реакции.
Накратко – велоалеите у нас са пешеходни зони, тротоари, паркинги, място за разходки на домашни любимци и всичко друго, но не и път за велосипедисти.
Аз си предпочитам обикновения път и скорост 40 – 50км/ч!
Очевидно е, че човек взел решение да си монтира двигател (какъвто и да е) на велосипеда е наясно и затова е по-отговорен на пътя. Убеден съм, че ПТП-та, конкретно предизвикани заради „електрото” на велосипеда са нищожен процент в статистиката (даже не се сещам за такива). Ако някой е чувал, да каже.
А, колко % от електровелосипедите са със самоделни мотори на рамката, с верижна предавка към централното и от там към каплата?
evparts.alle - специалист
Е аз такива съм виждал през живота си 3-4.. :roll:
Хъбове виждам всеки ден!
ge6aaaa3 - специалист
evparts.alle написа:
Е аз такива съм виждал през живота си 3-4.. :roll:
Хъбове виждам всеки ден!
За това говорим... Това, че има 10 човека в България с някакво творение не значи, че на 11-тия няма да му замине някой пръст/ръка/глава...
shotik - майстор
Колега ge6aaaa3 и всички други ,които са против електровелосипедите ,моля спрете да спамите темата ми,ако искате да пишете нещо конструктивно по нея го правете ,но не я превръщайте място за препирни и мерене на умствените си възможности !
ge6aaaa3 - специалист
shotik написа:
Колега ge6aaaa3 и всички други ,които са против електровелосипедите ,моля спрете да спамите темата ми,ако искате да пишете нещо конструктивно по нея го правете ,но не я превръщайте място за препирни и мерене на умствените си възможности !
Кой, пък, ти е казал, че съм против? Против опасните изпълнения съм. Ако някой модератор сметне, че спамя, нека ме банне, аз не мисля, че дискусията на тема безопасност е спам...
Тани - модератор
Я за да вземете малко да успокоите топката, кажете можете ли така? :wink:

Изображение

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: