Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
evparts.alle - специалист
На един приятел колелцето стана много яко, и не можах да се сдържа да не го пусна(дано не ми се сърди). Снимката е в "арт" обстановка, по-хубава няма :-D :
Изображение
Всичко стана много красиво. Избра си туйст тротъл с половин газ(едната половинка по дължина не се върти и е доста сигурно по този начин). Хидравлични спирачки. Батерия (сребърна) с оригинален багажник + индикация за заряд + задна светлина (доста ярка).
Мотор с прави спици приличащ на мина от втората световна (и моя е такъв). :lol: Много кефи!

Старанното беше, че сменяхме лепенки (трудна и пипкава работа...за еднаквост на каплите) по негово желание... Е трудно беше, но стана. Добре е, че ползвахме все пак оригиналнта капла в крайна сметка, вело-майстора каза, че е в пъти по здрава от "обикновените" дабъл рим каплички. Другия вариант беше да се наплете старата, но нещо не ставало по думите на майстора.
Изображение

:partyman:
hi4kok - напреднал
Здр. на всички колеги.Открих уникално подробен руски форум за електровелосипеди и др. превозни средства на ток.
http://electrotransport.ru/ussr/index.php?board=2.0

А за собствениците на ел. двигатели с редуктор, Ви улеснявам с това.
http://electrotransport.ru/ussr/index.php?topic=16842.0
sasko12345 - специалист
сглобих моя байк и разположих по ноив начин контролера и батерийката. само остана да сложа един черен калъф да не се виждат кабелаците

Прикачен файл

kolelo.jpg
sasko12345 - специалист
тази конфигурация ми се вижда най сполучлива от всички които съм правил за сега.
zec ingenering - специалист
Приятна гледка за всеки фен „електро-байкър”…… :shock: :) :)
Прикачен файл:
LiPoBatt_.jpg
LiPoBatt_.jpg (72.82 KиБ) Видяна 3052 пъти
Това моторче ще го тествам тия дни и ще докладвам резултатите. Поръчах го да е в черен цвят, защото съм чел в учебниците по физика, че черното подпомага излъчването на инфрачервените лъчи (топлината) и така охлаждането е по-добро. Радиаторите на хладилниците са черни, оксидираните в черно радиатори за транзистори и пр. Не че и иначе няма да охлаждат, ама все пак проценти са си.
Прикачен файл:
BPM500_Frw.jpg
BPM500_Frw.jpg (75.65 KиБ) Видяна 3052 пъти
Честита пролет на всички и тая година повече електро-километри и по-малко бензин!!! :weedman:
val4o89 - специалист
Със тая топла зима ОМВ и ЛукОйл изгубиха един клиент :D
zach_82 - специалист
zach_82 написа:
300 цикъла се дават на оловната батерия при разреждане 100%
За 5 км преход, аз я разреждам- не знам, на половина или дори на по-малко от половината. Така че е напълно възможно да бъде заредена над 1000 пъти и все още да работи.
Ето , ти досега си мислел че това е невъзможно, но фактите казват друго.
:wink:
Измина топлата зима, наложихме санкции на руснаците (Лукойл, Газпром и др.) карайки на ток, почти през цялото време.
Моите оловни акумулатори, надживяха четковия ми двигател. Невероятно, но факт. Както си карах, мощноста започна да намаля, и на едно изкачване всичко умря. Изпотих педалите докато се прибера, като през цялото време бях сигурен че е дошъл края на акумулаторите. За голяма изненада установих, че причината е в четките на мотора - изядени до дъно.
Основният ремонт на двигателя ми струваше 7 лв(четки) и 5 минути работа. Сега е като нов а акумулаторите все още държат. :)
sasko12345 - специалист
аве оловните работят ама ако пробваш с литиеви ще разбереш истината. ако ти умре някой акумулатор имам 2 по 7ач мога да ти ги дам.
geordgeo - специалист
И аз съм супер доволен от топлата зима и от колелото - изминавам по около 500 км на месец само на работа да ходя, а литиевата батерия от Лорети се държа геройски дори и при минусовите температури, на които я тормозих :-D

Поздрави на всички електро колеги и дано се уреди скоро някоя срещичка за обмяна на опит :)
sasko12345 - специалист
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ouse_.html

две такива дали ще греят много на електровелосипед

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: