Bradley написа:Това ще трябва да го пробваш на някой кухненски нож и да докладваш - имам идеи как да гоосвежиш но първо кажи в момента работи ли и как се представя, ако може и няколко снимки в близък план на металната част от различни ъгли да видим има ли набраздявания или е бил гладък...Докладвам
Много е готян

Изпробвах го върху едно Делимано, което по принцип се заточва до бръснене с лекота, но и със същата лекота се затъпява при нормално ползване, но пък си ме радва и ми е удобен и не само на мен

Малко предистория: Въпросният нож бе заточен до бръснеща острота, хартията си я режеше без проблем. Лично съм го ползвал два-три пъти върху дървена дъска (да не се бъркат пътите на ползване с количеството нарязани продукти). Днес по обед рязах няколко меки домата, но ножът се затрудни с люспата на доматите.
По същество: Тази вечер след 7-8 прокарвания (на страна) на острието по масатчето, Делиманото направо не усети поредния домат, дори го сряза само с тежестта на ножа, без никакво друго усилие

Ето и няколко снимки. Според мен е бил гладък и все още е така, но предната снимка беше с телефона

Прикачен файл:
DSC02061.JPG (111.29 KиБ) Видяна 1489 пъти
Прикачен файл:
DSC02065.JPG (91.33 KиБ) Видяна 1489 пъти