Това със тези микроскопски снимки е доста интересно.Bradley а как изглеждат снимките при втория метод,като той според мен би трябвало да е по добър.
fox_vt написа:Това със тези микроскопски снимки е доста интересно.Bradley а как изглеждат снимките при втория метод,като той според мен би трябвало да е по добър.не съм срещал подбни снимки из чужбинските форуми, а самият аз за съжаление не притежавам необходимата техника, за да ги направя сам - трябва да звънна на едно приятелче в техническия университет да видим какво може да се измисли по въпроса,,,
---------------------
https://www.youtube.com/watch?v=2kBn8vA08gA
кратко освежаване за несеретираната част на 154CM острието на benchmade 860 bedlam със sigma 400 и 1200.
Никакви проблеми за камъчетата, но и острието беше в доста добра форма - няколко по-сериозни проблясъка и няколко малки отчупваня едвам доловими с нокът.
За разлика от VG10-та на спайдерко където използвах 400 камъка с лек към среден натиск (2 до 4 килограма - мерени с камъните на кухненска везна) тук изпробвах малко по-силен натиск - около 7/8 килограма, който доведе разбира се до по-бърза работа/по-бързо отнемане на метал, но ако решите да минете 10-те килограма има вероятност да задерете острието в повърхността на камъка, което ич не е юбаво...
Както и да е - бързо вкарах режещия ръб във форма и с 1200 сигма-та заличих следите от 400 камичето и с последните няколко движения формирах микроскос.
Може да видите че леко ми е неудобно точенето поради факта, че острието е 1/2 серетирано и трябва да се внимава при заточване да не загринди човек първите няколко зъбчета на серетацията + дъгата на неназъбената част от острието е силно изразена при този модел, което води до повече движение в китката при заточване...