jamezon написа:И моя проект- започнат!Браво, сериозен проект изглежда ще е
http://jamezon.snimka.bg/experiment/e-bike.957435
И аз да се похваля, че най-накрая съм готов с епизода с теста на 1000 ватовия кит
jamezon написа:И моя проект- започнат!Браво, сериозен проект изглежда ще е
http://jamezon.snimka.bg/experiment/e-bike.957435
Ebiker написа: Браво, сериозен проект изглежда ще еЧак пък.. Чудя се обаче как някои слагат моторчето,на което съм се спрял само с една средно голяма зъбчатка като това на снимката.Ще приложа малко изчисления да кажете дали съм прав в тях,че много ми е чудна тая работа без редукцията... Каплата е 26",по сметки 26х25,4~66см.(с гумата е към 67см).Желаната ми скорост е около 30км/ч. 30/60=500м/минута. 500х0.66=330об/м (за каплата/гумата). Моторчето е с 2750 оборота... Приемам че зъбчатката е с 45-50 зъба,на моторчето са 11. 50/11=4.54. 2750/4.54=660оборота за каплата. Не са ли прекалено много? Моторчето на снимката е мисля 250w.![]()
Ebiker написа: И аз да се похваля, че най-накрая съм готов с епизода с теста на 1000 ватовия китКато новобранец,не мога да кажа нищо повече,от това,че изглежда и се държи перфектно!
Прикачен файл
Валериус написа:Забравяш, че обиколката е 3,14 х 67 см. Това е 210 см за 1 оборот на гумата. Тогава трябва да разделиш 500м/1мин. на 2,1м и ще получиш 237,67 об/мин. Ако оборотите на двигателя наистина са 2750 об/мин, то тогава ще ти е необходима доста по-голяма редукция - 11,57.Забравил съм да го опиша,не знам как ги получих тия 330оборота но точно при 2.2м на оборот съм го смятал и се получаваше към 270 оборота за 35км/ч.Аз редукцията съм я измислил "уж" ще кача снимки скоро,на моторчето е 11 зъба от там отива на 49 зъба двоен венец със малка зъбчатка пак с 11зъба и от нея вече на каплата на венец със 26 зъба. По енерция моторчето няма да се върти,защото при тази редукция няма да знам какво е инерция...за целта на оста между 49зъба и втората с 11 има еднопосочен лагер.Когато всичко е готово ще кача снимки и по-подробни обяснения. Въпроса беше тия 270-300 оборота на каплата,които смятам да постигна как са? Много,малко,добре?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: