Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
eurogas - специалист
Имате теч, имах същия проблем и се заблуждавах че влагата все някога ще излезе, нищо подобно.

При всеки валеж влиза по малко вода, пропива по стената и няма спасение, не проветрение, всички влагоуловители да включиш няма да ти помогнат.

Колегата е прав, натисни строителя, или по-точно това е работа на съпруга ви, случая е ясен, всичко е очевадно.

Да не се правят на ощипани а да кажат къде са претупали хидроизолацията, най-добре знаят майсторите които са монтирали сифона и са изолирали, фирмата да си ги разпитат и да си кажат къде е дефекта.
mim - специалист
karamundi написа:
ima preparat za taia cel kazva se 'to' za muhal i plesen ima go na vsiakade 4etete instrukciite vnimatalno
но явно ти не четеш инструкциите тук във форума
а и така като гледам, не само си се разпищолил в писането на маймуница, ами и спамиш яко
ribnikolaevi - майстор
trevora написа:
Pooh,благодаря ти :) Дълбоко се съмнявам,че стройтеля ще ми обърне някакво внимание при условие ,че аз веднъж вече съм го викала както споменах в по-горните ми постове.Решението ми е да си намеря надзорна фирма или да се обърна към застрахователя.
Елементарно Уотсън ... терасата е термомост. Като прегледах внимателно скиците ...
Ако няма теч де. Но за теча е лесно да му хванеш логиката - има дъжд - има повече влага - значи е теч. Ако не е така - имате си термомост. Проблемът не е лесно решим. Първо да видим дали е настина това, пък после ще му мислим ...
trevora - специалист
Днес ми обещаха от фирмата изпълнител да дойдат и да погледнат.Надявам се да гледат хубаво :)
ribnikolaevi - майстор
Радвам се.
Дано са Ви дали срок, в който да изпълнят обещанието си. И моят съвет е да не приемате никакви вътрешни поправки и ремонти преди външните. Иначе рискувате просто да замажат положението и едва след време да разберете, че проблемът не е решен, а само отложен във времето.

Въпрос към четящите темата - не мислите ли че терасата наистина се явява термомост?
Pooh - майстор
Ако е изолирана, както трябва - не. /Отговор на четящите/

@trevora Искай някакво протоколче за ремонта ... и на хвърчащ лист да е, но да има подпис на някой отговорен "другар" от фирмата, че след поправката проблемът с мухъла няма да се появи отново. Да си имат едно наум като правят нещата и да се постараят повече. Късмет и дано да се реши генерално проблема.
ribnikolaevi - майстор
Pooh написа:
Ако е изолирана, както трябва - не. /Отговор на четящите/

@trevora Искай някакво протоколче за ремонта ... и на хвърчащ лист да е, но да има подпис на някой отговорен "другар" от фирмата, че след поправката проблемът с мухъла няма да се появи отново. Да си имат едно наум като правят нещата и да се постараят повече. Късмет и дано да се реши генерално проблема.
Как се изолира тераса
Kondor - напреднал
Еми ако са налепили фибран отвън кво се чудиш :wink:
ribnikolaevi - майстор
Не съм виждал досега на практика такова нещо. Стиропор отдолу, отстрани и отгоре на терасата. Ако има обект, който в момента е в такава фаза и с такова изпълнение, кажете ми къде е и кой е да го видя.
ribnikolaevi - майстор
Сега се сещам, че освен всичко в горния ъгъл има вероятно и греда, може и колони /от стоманобетон/. Напоследък се възприе една практика в такива случаи бетоновите елементи да не равнят с външния ръб на зида, което е добре, защото има по-дебела изолация специално на тях. Но дали при теб случая е такъв - от проблемите които имаш изглежда съмнително.

Тема "В нас ли е проблема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: